8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Canlı'dan kadınlar günü mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda “Türk kadını, toplumumuzu şekillendiren en önemli varlık olduğunu”dedi. 

1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan karar gereğince; her yıl 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlandığına işaret eden Başkan Canlı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ulusal Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte birçok dünya devletinden önce seçme ve seçilme haklarına sahip olmuştur. Tarih incelendiğinde geleneklerimizde Türk kadınını devlet kuruluşunda bile erkeğinin yanında görmekteyiz. Günümüz toplumlarında, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri; o toplumdaki kadınların özgürlüğü, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, ülkemizin sosyal ve ekonomik alanda kalkınmasının yolu, kadınlarımızın da üretime katılmasıyla mümkün olacaktır. 

Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde olduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır.”

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 12:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman Pezük IP: 88.243.198.xxx Tarih : 7.03.2007 21:04:15
Kandınlar günü için yapılan bu yoruma eklenecek hiçbir şey bulamıyorum.Bu görüşe ancak şapka çıkartılır.Teşekkürler başkanım.