7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Canlı'dan Yaşlılar Haftası mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı,Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Yaşlıların, birlik ve beraberliği simgeleyen en kutsal değerlerin başında geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı Canlı, "İnsan ömrünün en son evresini oluşturan yaşlılık, geride bırakılan mazi ile istikbalin kaynaştığı bir dönemdir. Bu dönemde yaşlı insanlarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü, onlara olan minnet borcumuzun temelini oluşturmaktadır” dedi. 

Başkan Canlı yaşlılar ile ilgili olarak mesajında daha sonra şunları belirtti: ”Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak toplum olarak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yaşlıların tecrübelerinden yararlanabilmek, onları toplumsal yaşamdan koparmadan, en iyi koşullarda yaşatabilmekle mümkündür.

Bunun için, yaşlıların sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, bakım, barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesine yönelik düzenlemelere ağırlık verilmesi ve özen gösterilmesi gereklidir. Yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının yaşlılara sunulması toplumsal dayanışmanın, önemli göstergelerinden birisidir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmekle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakımlarının sağlanması toplumun yapısında var olan sevgi, saygı ve dayanışmanın sürekliliğinin sağlanması ile mümkün olacaktır. "
iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 16:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?