6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

CE işareti olmayan ürünlere dikkat

Gümüşhane Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, 4703 sayılı kanun ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği gereğince Piyasa Gözetimi Denetimi (PGD) faaliyetlerini devam ettiriyor.

Bakanlık tarafından görevlendirilen denetim elemanı ve İl Müdürlüğündeki denetim elemanları tarafından hazır beton üreticileri ve doğal taş mamulleri üreticilerinin bilgilendirilerek denetlemelerinin yapıldığı öğrenildi.

İlde yürütülen PGD faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yapan Bayındırlık ve İskan Müdürü Cengiz Varol, ülkenin büyük çoğunluğunun deprem kuşağında bulunması nedeni ile piyasaya sürülen yapı malzemelerinin güvenli olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Varol şöyle konuştu: “Bakanlığımız, piyasadaki ürünlerin güvenli olmasını sağlamak için etkin bir piyasa gözetimi ve denetimi çalışması sürdürmektedir. Yapı Malzemeleri Yönetmeliği 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Yaklaşık 600 adet yapı malzemesi bulunan ülkemizde bu ürünlerin 305 adedi uyumlaştırılmış standartlar kapsamındadır ve CE işareti taşıması mecburidir. Gümüşhane’de denetimini yaptığımız Doğal Taş Mamullerinin de CE işareti taşıması gerekmektedir. Bu konuda tüketicilerin bilinçli olması gerekmektedir. Yapı malzemelerini kullanırken veya satın alırken mutlaka CE işaretinin olup olmadığına bakılmalı ve CE işareti taşımayan ürünler kullanılmamalıdır.”

Vatandaşların CE işareti taşıması gereken yapı malzemeleri ve CE işareti taşıması gerekmeyen ulusal standartlara tabi yapı malzemelerine www.bayindirlik.gov.tr adresinden ulaşabileceğini söyleyen Varol, ayrıca denetimlerin periyodik aralıklarla sürdürülerek Gümüşhane’de bulunan yapı malzemelerinin piyasaya güvenli ürün olarak sürülmesini sağlamak için çalışmaların da devam edeceğini söyledi.

Varol, yapılan olağan denetimler dışında vatandaşlar tarafından kendilerine iletilecek olan şikayet ve ihbarları da dikkate alarak etkin bir denetim sistemi kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 11:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?