8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

'CE' işaretli ürün uyarısı

Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “CE” işareti bulunmayan ürünlerin satın alınmaması istendi. 

“CE” İşaretinin bir ürünün amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını, insana, hayvana, bitki yaşam ve sağlığı ile zarar vermeyeceğini, tüketicilerin korunması açısından asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösteren işaret olduğu belirtilen açıklamada daha sonra şöyle denildi : 

“CE işareti ürünün AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirten resmi ve zorunlu bir işarettir. Söz konusu işaret haksız rekabetin önlenmesine yardımcı olduğundan , işletmeler açısından da önem arz etmektedir. CE işareti sanılanın aksine bir kalite işareti değil , ürünün güvenli olduğunu gösteren bir işarettir. Tüketicilerimizce günlük hayatta sıklıkla kullanılan bilgisayar , çocuk oyuncakları , mobil telefon , televizyon , buzdolabı , çamaşır makinesi , radyo , güneş gözlükleri , gazlı pişiriciler, mikrodalga fırınlar , buharlı pişiriciler , su ısıtıcıları , ölçü aletleri , kalp pilleri , gebelik ve hepatit test kitleri , asansörler , basınçlı ekipmanlar , motorlu taşıtlar , kazanlar v.b. ürünlere CE işaretinin iliştirilmesi zorunlu bulunmaktadır. Üreticiler ve dağıtıcılar , piyasaya sadece güvenli ürünler sunabilirler.CE işareti bulunmayan ürünleri satın almayınız. Yanlış ürün seçimi ölümle sonuçlanabilir.” 

Açıklamada ayrıca, “CE” işareti taşımayan ürünlerin üreticileri ve dağıtıcıları için 2 bin 243 YTL den 22 bin 430 YTL ‘ye kadar idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 11:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?