7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Cevdet Selvi Gümüşhane'deydi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Cevdet Selvi, "Bizim ne AB, ne ABD, ne uluslararası global sömürünün uydusu olacak halimiz yok" dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, "Türkiye'nin Genel Siyasi Durumu" başlıklı panele katılmak üzere Gümüşhane'ye geldi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde konuşan Selvi, AK Parti iktidarında insanların hafızasında sadece iki konunun kaldığını iddia ederek, " 'Vatandaşa duble yol yaptık' ve '3 çocuk yapın'dan başka hiçbirşey hatırlanmıyor" dedi.


Çiftçiye verilen doğrudan gelir desteğini de eleştiren Selvi, "Dünya Bankası'ndan gelen üç beş kuruş parayı çiftçilere dağıtarak onları üretmez, üretemez hale getirdik. Borç para ile biz elmayı armudu dışarıdan almaya başladık. Türkiye'nin yıllık buğday ihtiyacı 20 milyon tondur. Bu yıl borç para ile biz 3.5-4 milyon ton dışarıdan buğday almak zorunda kaldık" dedi.


AK Parti'nin panik içerisinde olduğunu ve oy kaybettiğini öne süren Selvi, "Biz bu kültürün, bu inancın, bu geleneklerin, bu toprağın insanıyız. Çarşaflısı da, başı örtülüsü de, türbanlısı da, şalvarlısı da açsa, çocukları işsizse, geleceğinden kaygı duyuyorsa biz kıyafete bakmayız. O insanların namusluca, onurluca, kimsenin baskısı altında kalmadan kardeşçe yaşaması için kıyafetine değil yüreğine, beynine bakar; onlara iş bulmaya, onlara güvence sağlamaya onların kardeş gibi yaşamasını, haksızlıklardan mağdur olmamasını sağlamaya çalışırız. O da bizim evladımız, o da Türkiye'nin geleceği" şeklinde konuştu.


Panele Genel Başkan Yardımcısı Selvi'nin yanı sıra CHP İl Başkanı Erkan Pelit, Gümüşhane Belediye Başkanı Adayı Bedri Ağaç, Erzincan İl Başkanı Coşkun Yılmaz, Erzincan Ulular Belediye Başkanı Ercan Koşar, Tekke Belediye Başkanı Rahmi Ertürk ve partililer katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 10:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?