5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Çevre düzeni toplantısı

Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda “Çevre Düzeni Planı”nın görüşüldüğü bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya başkanlık eden Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu” Planın hazırlanmasında belediyelerin yetkileri yok ama, plan belediyeleri bağlayıcı niteliktedir” dedi. 

Çevre Düzeni Planı’nın görüşüldüğü toplantıya Çevre ve Orman Bakanlığı Şube Müdürü Havva Özkır, Şehir Planlayıcıları İlkem Gül ve Hüseyin Eyduran, kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclisi başkan ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı. 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu,” Planın hazırlanmasında belediyelerin yetkileri yok ama plan belediyeleri bağlayıcı niteliktedir. İlimizin ve bölgemizin geleceği bakımından çok önemli. Bu nedenle katılımcı olmak zorundayız. Plan kesinleştikten sonra çok eleştiri yapıyoruz. Ancak, planda değişiklik yapmak mümkün değil. Bu aşamada görüş ve düşüncelerimizi iletmeliyiz” dedi. 

Çevre ve Orman Bakanlığı Şube Müdürü Havva Özkır, çevre düzenleme çalışmalarına 2005 yılında 31 ilden 14 ili içeren çevre düzeni plan çalışmalarına başladığını belirterek “Bulunduğunuz bölge 6 ili kapsamaktadır. Gümüşhane, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan bir bölge planıdır. Bölgesel yaklaşımla ele alınıyor. Çalışmamız iki etaplı bir çalışmadır. Plan, araştırma raporlarının oluşturduğu bir araştırma, diğeri ise bilimsel araştırma olup yapılan bu çalışmalar sonrası bir sentez oluşturuluyor. Hazırlanan plan kesinleşmiş plandır. Bu plan ışığında yapılacak olan alt planlar bu plana uymak zorundadır. Bu planlarda unutulan ya da yanlış görülen planlara işlenmesi istenilen görüşler yazılı olarak gönderilirse çeşitli veriler ışığında uygun olanlar plana işlenecektir” dedi. 

Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin, Samsun, Tokat ve Çorum illerini kapsayan 2 planlama bölgesinde Çevre Düzeni Planını hazırlayan şirket yöneticisi Özcan Biçer ise “Bu güne kadar 9 il 111 ilçe ve 280 beldede analiz ve sentez çalışması yaptık. 4 bin 839 köy, 67 bin 801 kilometrekarelik alan ve 3 milyon 135 bin 895 kişiyi ilgilendiren bir çalışma içerisinde olduk” dedi. Biçer, Doğu Karadeniz’in geleceğini şekillendirecek planlama çalışmasının toplumun bütün kesimleriyle yapılması gerektiğine inandığını belirterek, bu nedenle kitleleri bilgilendirme ve toplumsal duyarlılığı artırma sürecinde herkesin desteğini beklediklerini söyledi. Biçer, plan kararlarının bölgeye ilişkin fikri, hayali, kaygısı olan herkesi ilgilendirdiğini de sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 10:47:55
Güncelleme :15 Kasım 2006 Çarşamba 10:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?