2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Cezaevi değil, kültür yuvası

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı M. Cihan Kısa, E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki sosyal ve kültürel çalışmalarla hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı M. Cihan Kısa, Arzular Beldesi’ndeki E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nu basın mensuplarına gezdirerek, yapılan eğitim-öğretim, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hükümlü ve tutuklulara birinci kademe okuma-yazma kursu, ikinci kademe ilkokulu bitirme, açık ilköğretim okulu, açık öğretim lise, iş ve meslek eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi verildiğini belirten Kısa, "Bilgisayar kursumuzda 9, oto tamirciliği kursunda 18, kalorifer ateşçiliği kursunda 15, arıcılık kursunda 16, halk oyunları kursunda 7 ve ikinci bilgisayar kursumuzda 13 hükümlü ve tutuklu eğitilmektedir. Ayrıca matematik kursumuzda 37, din kültürü ve ahlak bilgisi kursumuzda 25 ve kilim atölyelerimizde 10 tutuklu ve hükümlü eğitim görüyor. Bu çalışmalarla hükümlü ve tutukluları geleceğe hazırlıyor, ilgili oldukları alanlarda beceri kazandırıyor, kültür seviyelerini yükselterek ailesine ve topluma kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Cezaevindeki kütüphanede 4 bin 884 adet kitap bulunduğunu ve kitaplardan bir yıl içerisinde 2 bin tutuklu ve hükümlünün yararlandığını ifade eden Kısa, "Açtığımız sinema salonuyla vizyondaki filmler haftada iki gün tutuklu ve hükümlülerimize izletilmektedir. Ayrıca spor salonumuzda voleybol, masa tenisi, babminton ve satranç gibi turnuvalar düzenlenmektedir" diye konuştu.

Kısa, ceza ve infaz kurumunda trafik, uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığıyla mücadele, örnek şahsiyet Hz. Muhammed, mili ve manevi değerler, beslenme, alkol ve uyuşturucu konularında konferanslar verildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 12:08:49
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 17:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?