8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Cezaevinde isyan çıktı

GÜMÜŞHANE E Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevi’nde, 3 gün önce cezaevi yönetimininin uygulamalarını beğenmeyen 16 tutuklu ve hükümlü, yangın çıkarak eylem yaptı.

İsyancı tutuklu ve hükümlüler jandarmanın müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Jiletle vücutlarını keserek kendilerine zarar veren 5 isyancı tedavi edildi. Olay, geçen cuma günü saat 16.00 sıralarında, merkeze bağlı Arzular Beldesi’ndeki cezaevinin B- 6 koğuşunda meydana geldi.

Yaşları 18 ile 24 arasında değişen tutuklu ve hükümlülerden M.Y., Y.İ., E.Ş.D., Y.G., Ş.B., Y.E., N.Ş., H.D., E.Ö., M.B., G.Y., S.Ö., E.B., E.Y.İ., F.A. ve U.Ö., ilaç dağıtımı yapan sağlık memurunun elini kapı aralığına sıkıştırarak, ilaç poşetlerini aldı. Tutuklu ve hükümlüler, cezaevi yetkililerine hakaret ve küfürler savurup koğuş kapısı önüne yığdıkları yatak, yastık ve battaniyeleri ateşe verdi.

Cezaevi yönetiminin uygulamalarını protesto eden ve problemlerine çare olmadığı gerekçesiyle isyan çıkardıkları belirtilen tutuklu ve hükümlülere, cezaevi savcısının talimatı üzerine jandarma müdahale etti. Tutuklu ve hükümlülerin çıkardıkları isyan, jandarmanın müdahalesi üzerine son buldu. 5 tutuklu jiletle kendilerini göğüs ve kollarından yaraladı.

Olayın meydana geldiği B- 6 koğuşunda bulunan yatak takımları tamamen kullanılmaz hale gelirken, olayla ilgili savcılık soruşturması sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 13:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?