7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Çığlığın gücü motivasyon eğitimi

Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından organize edilen ve Valilik tarafından desteklenen "Çığlığın Gücü" motivasyon eğitimi yapıldı.


Atatürk Kültür Merkezi'nde dünyaca ünlü Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Dr. Ala Elcircevi'nin katıldığı programa Vali Vekili Soner Şenel, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Ali Haydar Dereli, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Başer, kamu kurum müdürleri ve personellerinin yanı sıra Bayburt, Ağrı ve Iğdır Sosyal Güvenlik Kurumu personeli katıldı.


Yaklaşık 3 saat süren programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Başer, Gümüşhane nüfusunun yüzde 98'ine hizmet verdiklerini belirterek, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun talimatlarıyla aylık, 3 aylık ve yıllık çalışma planlarını hazırladık. Bu planlar çerçevesinde motivasyon ve liderlik eğitimi verilmesi için planlama yapılmıştır. Kurumumuz vatandaş odaklı, hoşgörülü ve kaliteli hizmet sunma hedefi olan, bu hedefe ulaşmak için eğitime önem veren, bu eğitimlerle hizmet kalitemizin artacağına inanmaktayız. Yaşadığımız yüzyılın bilgi ve kişisel gelişim çağı olduğunu biliyoruz" dedi.


NLP uzmanı Dr. Ala Elcircevi ise, insanın kendisi için en önemli olanın yine kendisi olduğunu belirterek, "Başarı ve motivasyon için her sabah aynada kendinize 'Bugün benim için harika şeyler olacak' deyin, 24 saat gülümseyin ve asla tartışmayın " dedi. Elcircevi, tesadüfe inanan insanların, planlarının, odaklanma ve konsantrasyonlarının olmadığını, sürekli bahaneler ürettiklerini ifade etti.
Seminerde esprili anlatımıyla katılımcıların ilgisini çeken Dubai asıllı Elcircevi, verdiği örneklerle büyük beğeni topladı. Hedeflerin temelinde inançlar olduğunu ifade eden Elcircevi, neye inanılırsa onun gerçekleşeceğini savunarak, "Başarının sırrı inanmaktır" dedi. Başarılı olmak için bahaneleri bir kenara bırakmak gerektiğini belirten Dr. Elcircevi, "Geçmişte verdiğiniz kararlar nedeniyle bugünü yaşıyorsunuz. Gözünüzdeki at gözlüğünü çıkarmaz ve kararlarınızı değiştirmezseniz, hayatınızın bundan sonrasında da aynı şeyleri yaşayacaksınız. Attığınız adımların ve kimlerle yarıştığınızın farkında olmalısınız" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 09:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?