5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Çocuk doktorundan sigaraya savaş

Gümüşhane Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Gökçay Turhanoğlu, başlattığı çalışmayla hastane idare odalarında da sigara içilmemesini sağladı. 

Doktor Gökçay Turhanoğlu, anne ve babaların çocuklarının yanında sigara içmekle onların hayatlarını tehlikeye attıklarını söyledi. Sigara dumanında 4 binin üzerinde kimyasal madde olduğunu dile getiren Doktor Turhanoğlu “ Bunların en az 43 tanesi kansere neden oluyor. Sigara dumanı herkes için tehlikelidir, ama bebekler ve çocuklar üzerinde daha büyük etkisi vardır. En büyük zararı beyin ve akciğere vermektedir. Sigara dumanı çocukta akciğer fonksiyonunu bozar, verimini düşürür. Çocukluk astımının hem sıklığını hem de şiddetini artırır. Kullanılmış sigara dumanı , sinüzit, nezle, öksürük ve geniz akıntısı problemlerini, iki yaş altındaki çocuklarda bronşit ve zatürree olasılığını artırır. Onların işitme kayıplarına neden olur. Sigara içmediği halde her yıl sigara dumanından 3 bin insan ölmektedir.”dedi. 

Hastane yönetiminin sigara ile yaptığı mücadeleye büyük destek verdiğini de söyleyen Uzman Dr. Turhanoğlu “Bu gün hastanemizin idare odalarında artık sigara içilmiyor. Bu çalışmamıza destek veren tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hastanemizde yapılan bu uygulamanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarında da yapılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 12:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?