6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Çöp toplayan öğrencilere ödül

Gümüşhane'de Çevre Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Gümüşhane merkez ve ilçelerindeki 18 ilköğretim okulunda çevre eğitimi çalışması yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Çevre Eğitimi’nin 2007-2008 eğitim-öğretim döneminde küresel iklim değişikliği ve su kaynakları ile olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması konularında 18 ilköğretim okulunda yapıldığı açıklandı.

Eğitim çalışmalarının ardından ildeki en başarılı üç okulun tespiti için usul ve esasları Çevre ve Orman Bakanlığınca düzenlenen yarışma düzenlendi. Gümüşhane Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Çevre Orman Müdürlüğünden oluşan komisyonun yaptığı değerlendirmenin ardından Gümüşhane’de çevre eğitimi verilen 18 okul arasında en Çevreci Okul Fevzipaşa İlköğretim Okulu oldu.

Birinci olan okul müdürlüğüne bugün yapılacak bir törenle kitap hediye edileceği öğrenilirken, değerlendirme sonucu Kelkit 75. Yıl İ.M.K.B İlköğretim Okulu’nun ikinci, Torul Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun ise üçüncü olduğu öğrenildi.

DUYARLILIĞA ÖDÜL
Öte yandan Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bayram Karakoç çevre günü nedeniyle çöp toplayan öğrencileri ödüllendirdi.

Dünya çevre günü etkinlikleri çerçevesinde cadde ve sokaklardan çöp toplayan öğrencilerden bazılarına kitap hediye eden Temizlik İşleri Müdürü Bayram Karakoç geleceğin büyükleri olacak bu çocukların gerçekten çevresine sahip çıkma bilinci kazandıklarına inandığını söyledi.

Yusuf Çiftçi İlköğretim Okulu öğrencisi olan çocuklar ise büyüklerin çevreyi korumadıklarını, çöplerini yerlere ve Harşit Çayına attıklarını belirterek bu durumdan üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

Çocukların bu duyarlılıkları karşısında hayranlık duyan Temizlik İşleri Müdürü Bayram Karakoç çocuklara kitap hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 12:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?