7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Çoşkulu Bayram kutlamaları

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü Gümüşhane’de coşkulu törenlerle kutlanıyor.


Bayram nedeniyle sabah Valilik Makamında Vali Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı tebrikleri kabul etti.


Kutlamalar daha sonra Yeni Şehir Stadyumunda yapılan geçit töreni ile devam etti. Buradaki törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlama töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Kömürcü ve Belediye Başkanı Canlı, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile başladı.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bayram nedeniyle yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Atatürk’ün Türk milletine bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir" dedi.

Vali Salihoğlu konuşmasında şunları söyledi: " Cumhuriyet Türk toplumuna büyük bir millet olduğunu bir kez daha hatırlatmış ve halkımız Cumhuriyetle birlikte özgür, eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiştir. Devletin tek ve vazgeçilmez sahibi olmuştur. Binlerce yıllık tarihimizde çok önemli dönemler geçirdik. Tarihimiz içinde kısa bir dönem olan Cumhuriyet dönemi çok müstesna bir yer işgal eder. Zira tarihimizin bu kısa dönemi büyük ve önemli olaylara sahne olmuştur. 85 yılda çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkmak, ülkemizi imar ve ihya etmek için çok çaba sarfedilmiştir. Atatürk’ün her alanda başlattığı kalkınma ve gelişme hamlelerine halkımız da büyük destek ve katkı sağlamıştır.

Türkiye demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak milletler camiasında saygın bir konuma ulaşmış, yaşanan ekonomik krizlere rağmen dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri, bölgesinde hatırı sayılan bir güç ve Avrupa Birliğine aday bir ülkedir."


Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve diğer yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Kutlama törenleri öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterilerinin ardından yapılan geçit töreni ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?