4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Çulcu, futbolseverlerden 'Anlayış' istedi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri (TFFHGD) Derneği Genel Başkanı Mustafa Çulcu, "Yanlış verdiğiniz kararı geri alabilirsiniz, ama hakemlikte bu yok. Hakeme maç vermez kenarda oturtursanız demoralize olur" dedi.

TFFHGD Genel Başkanı Mustafa Çulcu, milli hakemler Lale Orta, Musa Eryılmaz, Bülent Uzun, Hazma Mısır, Bülent Demirbilek, Metin Karaarslan ve Mevlüt Güzel Gümüşhane Polisevi’nde verilen yemeğe katıldı. Genel Başkan Mustafa Çulcu, Trabzon ilini pilot il olarak seçtiklerini ve bu ilin yakınında bulunan illerdeki hakem arkadaşlarının dert ve sorunlarını dinlemek için Gümüşhane’de bulunduklarını belirtti. Çulcu, "Bu hakem arkadaşlarımızla yakın olmak ve paylaşımcı güzel bir birlikteliği oluşturmak istiyoruz. Gümüşhane’de futbol maçları pek fazla olmuyor. Bu nedenle hakem arkadaşlarımızın sıkıntıları oldukça fazla. Gümüşhane’deki hakem arkadaşlarımızın deplasmanlardaki futbol maçlarına atanması için MHK’ya teklif sunduk. Hakem camiasının kalkınması, arzulanan saygıyı görebilmesi için yerel yönetimlerin, bürokratların ciddi anlamda destek olmaları gerekiyor. Eğer illerde bulunan hakem derneklerine gereken destekler sağlanırsa Türk Hakemliğine büyük bir katkı sağlanmış olacaktır. Gümüşhane’den birkaç tane hakemin Süper Lig’de maç yönetmesini kim istemez? Ben de bir Anadolu çocuğuyum. Bizler bu mevkiye gelinceye kadar ciddi ve sıkıntılı maçlar yönettik. Ciddi deneyimler atlattık" diye konuştu.

Maç yönetmenin çok zor bir iş olduğunu vurgulayan Çulcu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ekranlara sunulan maçları yönetmek gerçekten çok zor. Ama birileri bu maçları yönetecek. Ben, Dünyaya hakem olarak gelmedim. İlk olarak sahaya çıktığımda ilk on dakika düdük mü öttü, ben mi öttürdüm? Bayrağı ben mi salladım, bayrak mı sallandı kendimde değildim. Futbol oynayan biri olarak ilk on dakika kendimde değildim. 11. dakikada düdük düt düt öttü de hakem olduğumu anladım. Yani ’Ben bu düdüğü öttürmeliyim ’ diyerek hakem olduğumu anladım. İyi öttürmeye başladım ve bu güne kadar geldim. Kendinizi iyi hissetmezseniz iyi maç yönetemezsiniz. Hata yapmamaya çalışıyoruz. Ama insansınız hata yapabilirsiniz. Normal yaşamda yanlış verdiğiniz bir kararı geri alabilirsiniz ama hakemlikte bu yok. Ama art niyetimiz de yok. Niye art niyetli olalım ki? Hakemi yedek futbolcu gibi kenarda oturtursanız demoralize olur".

Bayan futbol hakemi Lale Orta ise kendisinin Gümüşhaneli olduğunu hatırlatarak, "Gümüşhane’de konuşmak beni çok heyecanlandırıyor. Kendi memleketimde ilk kez konuşuyorum. Bu nedenle çok onurluyum. Gümüşhane’de doğmadım, ama Gümüşhane kültürüyle büyüdüm. Kayganası, kuymağı ile büyüdüm. Pestilini, elmasını yedim, cevizini kırdım. Bütün çocukluğum bu şekilde geçti. Bünye olarak kuvvetli isem beni Gümüşhane’den uzak büyütmelerine rağmen bu saydığım çok değerli gıdaların katkısındandır. Ne zaman Gümüşhane’nin adı geçse aile olarak duygulu anlar yaşarız" şeklinde konuştu.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı da hakem camiasını Gümüşhane’de görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yapılan konuşmalardan sonra Vali Dalmaz ve Belediye Başkanı Canlı, FFHGD Başkanı Mustafa Çulcu’ya birer plaket verdiler.

Gümüşhane-iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 13:38:01
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 11:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?