7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramının 85.yıldönümü kutlama etkinlikleri başladı. Vali Enver Salihoğlu, mesajında, “Hepimiz binlerce yıldır sahibi olduğumuz bu kutsal toprakları korumak ve kollamak için hazırız.”dedi.


Etkinlikler kapsamında Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunularak, Vali Enver Salihoğlu’nun Anıt Şeref Defterine yazdığı mesaj okundu. Buradaki törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkanın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Vali Salihoğlu, Anıt Şeref Defterine yazdığı mesajında, Cumhuriyetin 85. yılına ulaşmış olmanın sonsuz gururu ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek, şunları ifade etti:
“Dünyayı saran ve Ülkemizin bütünlüğüne kastetmeye çalışan terör eylemleri bizlerin ümit ve cesaretini asla kıramaz. Hepimiz binlerce yıldır sahibi olduğumuz bu kutsal toprakları korumak ve kollamak için hazırız. Birlik ve beraberlik içindeyiz. Ekonomik yönden güçlü olmak zorundayız. Bu nedenle israftan kaçınarak hareket etmeli, Devletimizin Demokratik, Laik ve Sosyal bir Devlet olduğunu unutmamalıyız.”


Kutlama programı 29 Ekim günü sabah Vali Enver Salihoğlu’nun makamda tebrikleri kabulü ve Yeni Şehir stadyumunda yapılacak olan resmi geçit töreninin ardından akşam saat 18:00’de Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen “Cumhuriyet Resepsiyonu” ile son bulacak.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?