5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dekan da olumlu bakmadı

Gümüşhane merkeze bağlı Akçakale Köyü'ndeki mağarayı turizme kazandırmak için çalışmaları sürdüren Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ile birlikte incelemelerde bulundu. 

Mağaranın hizmete açılıp açılmamasıyla ilgili olarak Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bektaş’ın sözlü olarak belirttiği görüşünün olumsuz yönde olduğunu belirten Gümüşhane Valisi Salihoğlu “ Sayın Dekanımız jeoloji mühendisi olduğu için birlikte incelemelerde bulunduk. Hocam, ilk bakışta mağaraya olumlu bakmadı. Ama ayrıntılı rapor verecekler. Diğer detayları da gözden geçirecekler. Mevcut diğer raporları da inceledikten sonra durumu bize bir rapor ile bildirecekler. Ancak, sözlü olarak verdiği ilk görüş mağaranın açılması yönünde olumlu değil. Mağaranın turizme açılmasını istiyoruz, ama insanların hayatını da risk altına sokamayız.” dedi. 

Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş ise “Sayın Valim ile mağaranın turizme açılır mı açılmaz mı yönünde incelemelerde bulunmak üzere mağarayı gezdik. İlk görüşüm olumsuz ama Maden Teknik Arama Enstitüsü ile KTÜ’nün verdiği raporları da inceleyeceğiz. MTA’ nın raporu olumsuz, KTÜ’ nün raporu ise kısmen olumlu. O iki raporu da inceledikten sonra nihai raporu Valiliğimize göndereceğim.” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?