5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dekan'dan açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Gümüşhane halkının fakültelerine sahip çıkmalarını istedi. 

Görev süresinin ilk 6 ayını geride bırakan Prof. Dr. Osman Bektaş, fakülte binasında düzenlediği basın toplantısıyla bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi. Gümüşhane Mühendislik Fakültesi'nin her türlü gelişmeye ve yeniliğe açık bir eğitim kurumu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osman Bektaş, Gümüşhane'nin ekonomik ve sosyal açından gelişim sürecinde Mühendislik Fakültesi'nin itici güç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bektaş, 14 yıl önce kurularak eğitim vermeye başlayan Mühendislik Fakültesi'nin diğer üniversitelerin fakülteleriyle yarışabilecek düzeye gelmesi amacıyla Gümüşhane halkının fakültelerine sahip çıkmalarını istedi. Bektaş, "Fakültemizde eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerimize geniş imkanlar sunabilmemiz amacıyla üzülerek belirtmeliyim ki kendi kaynaklarımız yetersiz kalmaktadır. Bu amaçla bir süredir yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Gümüşhaneli hayırsever vatandaşlarımızdan katkı sağlamaya başladık. İşadamı sayın Zekai Araz'ın katkılarıyla fakültemizin kantininde düzenleme yaparak okuma ve çalışma salonu oluşturduk. Yine Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne ekonomik olarak ilk katkı Eczacı Okay Sungur'dan geldi. Bu yardımların artarak devam etmesi en büyük dileğimiz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında fakültemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan yabancı dil laboratuarını kurarak öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bunun için bize 40 bilgisayar gerekli. Bilgisayarlarımızın bir bölümünü üniversitemizden talep ettik. Gümüşhaneli hemşehrilerimizin yapacakları katkılarla da bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi. 

İleride kurulması düşünülen Gümüşhane Üniversitesi'nin altyapısının son derece iyi hazırlanması gerektiğine işaret eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, "Bizim halen açılmayan bölümlerimiz var. YÖK yetkilileriyle yapmış olduğum görüşmelerde bu bölümlerin açılmasını talep ettim. Ancak YÖK, bölümlerin açılmadan önce eğitim ve öğrenim görecek öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarının temin edilmesiyle ilgili gerekli şartların oluşturulmasından yana. Bu şartlar oluşturulmadan bölümlerin açılmasına sıcak bakılmıyor. Yani bir anlamda biz altyapıya önem vererek, sosyal donatıların sayısını arttırma yoluna gitmek zorundayız" diye konuştu. 

Gümüşhane'nin Üniversite konusunda önümüzdeki 15-20 yılı kapsayan stratejik bir planlama yapması gerektiğini belirten Prof. Dr. Osman Bektaş, "Gümüşhane kamuoyu mutlak suretle ilde bir üniversite kurulmasını kalkınmanın ana faktörü olarak görmekte. Ancak Fakültenin hizmet vermeye başladığı 14 yıldır önemli sayılabilecek gelişmeler olmamış. Üniversite alanıyla ilgili düşünülen yer var ama, somut gelişmeler yok. Yani biz istiyoruz ki, geniş bir alan içerisinde yerleşkeler belirlenen plan dahilinde meydana getirilsin. Mesai arkadaşlarım bir mastır planı üzerinde gayretle çalışıyor. Hangi binaların nerelere yapılması gerektiğinin tespit edilebilmesi için öncelikle alanımızı belirlemeli ve bunun maketini oluşturmalıyız. Aksi halde dileyen dilediğini yapmaya devam edecektir. Ve bu bana göre Gümüşhane Üniversitesi'nin kurulmasının önündeki en büyük engeldir. Bir işadamımız şimdi kalkıp ben bir bina yaptırmak istiyorum dediği vakit, o binanın yapılacağı yeri gösterme şansımız yok. Bu konuda yerel yönetimin ve diğer ilgililerin ciddi adımlar atmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 10:59:49
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 09:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?