7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Dekandan vakıf ve kurultay çağrısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görüşülerek kabul edilen Gümüşhane Üniversitesi için en kısa zamanda bir vakıf kurulması ve büyük illerde ‘Gümüşhane Kurultayı’ yapılması gerektiğini söyledi.

Bektaş, açıklamasında Gümüşhane için hayati önem taşıyan Gümüşhane Üniversitesi'nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, üniversitenin gelişmesi, ekonomik ve sosyal açıdan Gümüşhane’ye katkı koyabilmesinin üniversite ile şehrin işbirliği etkinliklerine bağlı olduğunu ifade etti.

Yaptığı açıklamanın bu işbirliği etkinlikleri kapsamında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bektaş, en az yatırım alan illerden birisi olan Gümüşhane’nin gecikmiş atılımını ancak üniversite ile sağlayabileceğini belirtti.

Bektaş açıklamasını şöyle sürdürdü:“Gümüşhane Üniversitesinin bu günkü rekabetçi sistemde gelişebilmesi için var olan birlik beraberliğimizi daha da güçlendirerek üniversitemize her konuda destek vermeliyiz. Üniversitemizin ülke ve dünya standartlarında eğitim verebilmesi ve araştırma yapabilmesi için sürekli ve etkin finans kaynağı sağlayabilecek bir ‘ Üniversite Güçlendirme Vakfı'nı ‘ şimdiden kurmalıyız.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan fakülte ve meslek yüksek okulları dikkate alındığında Madencilik, Turizm, Sanayi, Sağlık, İletişim, İktisadi ve mali konularda gelecekte üniversite ile şehri buluşturarak ortak projeler hazırlamalıyız.

Mevcut dört yıllık Sağlık Yüksek Okulu ve iki yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulları ile kurulması mümkün Gümüşhane Devlet Araştırma Hastanesinin koordineli çalışması ile Gümüşhane Tıp Fakültesinin temelini şimdiden hazırlamalıyız.

Türkiye’nin her tarafına dağılmış olan Gümüşhaneli hemşerilerimizi her yıl İstanbul veya Ankara gibi büyük illerde buluşturarak Bir ‘Gümüşhane Kurultayı’ oluşturmalıyız. Hemşerilik duygularının pekişeceği ve daha da gelişeceği bu kurultayda Gümüşhane ilinin tüm sorunları ayrıntılı bir şekilde tartışılarak çözüm önerileri üretmeliyiz. Küçük fakat modern bir Gümüşhane ve onun rekabetçi çağdaş üniversitesi hepimizin ortak hayalidir.”

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 10:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?