7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Demokrat Parti'den 2 istifa

Demokrat Parti (DP) Şiran İl Genel Meclisi Üyesi Metin Özdin ve Köse İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Kalkan, partilerinden istifa ettiklerini düzenledikleri ortak basın toplantısıyla açıkladı. 

Gümüşhane İl Genel Meclisi toplantı salonunda basın toplantısında Özdin ve Kalkan, "Teşkilat tabanından gelen sesi duymayan bir siyasi partinin genel merkezinden başarı beklenilmesi mümkün değildir. Temayül yoklamasında teşkilatlar, belirlemiş olduğu aday dikkate alınmadan, genel merkezin görevlendirmiş olduğu adayla birlikte olmayacağız. Genel merkez, DP Gümüşhane İl Başkanı İsmail Taştan'ı aday olarak açıklandı. Taştan'ın İl Başkanlığı'ndan istifa edip etmediği de belli değil. İstifa etmeden nasıl milletvekili adayı oluyor? Askere gittiği zaman da istifa edip etmediği belli değil. Eğer istifa etmişse nasıl hala il başkanlığı görevinde bulunuyor. Bu sorularımızın karşılığını istiyoruz. Bu şartlar altında oluşan Kır atın gözyaşlarını DP dindiremez. DP Genel Başkan Mehmet Ağar, kendi ettiğini kendisi çekecek. Doğru Yol Partisi'nin misyonunu birileriyle paylaşmak istedi ama tutmadı. Partiyi Demokrat Parti'ye çevirdi. Bizim dedemizin partisi böyle bir parti değildi. Bizim dedemizin partisi, iktidar partisiydi. Köylüye, millete ve her kesime seslenen bir partiydi. DYP, Anavatan Partisi ile birleşmesinden çok büyük bir yara almıştır ve sonunu da getiremedi. Kır atın göz yaşları sel oldu. Kır atın göz yaşları dinmez. Tüm bu gerekçeleri dikkate alarak partimizden istifa ediyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 16:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsa Yılmaz IP: 212.174.179.xxx Tarih : 15.06.2007 12:08:56
Metin Özdin Bey'i yıllardır tanırım. Gösterdiği onurlu davranışından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Günümüzde, yapılan yanlışların hiyanetlik noktasına kadar gelmiş olmasını bir türlü görmeyen veya görmek istemeyenlere karşı ve yitirilmiş bir hasletimizi göstermeleri bakımdan çok önemli bir davranış örneği sergilemişlerdir. Siyasi anlamda da, çizgisinde kırıkları olmayan biridir. Bu açıdan bakıldığında DP kendi evlatlarını yemektedir. Kendisini ve İbarahim Kalkan Bey'i tekrar tebrik eder bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.