7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Devletin koyunları yüz güldürüyor

Gümüşhane’de, kırsal kesimde Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 500 aileye hane başı verilen 20 koyun 1 koç, vatandaşların yüzünü güldürüyor. 

Gümüşhane merkez ilçe başta olmak üzere Kelkit, Köse, Şiran, Kürtün ve Torul ilçelerinde 2005 yılı ekim ve kasım aylarında kooperatifler aracılığı ile dağıtılan 10 bin koyun ile yörede hayvancılığa büyük bir destek sağlandı. Yetkililer, ilin ekonomik açıdan kalkınmasını amaçlayan SRAP, il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından hazırlanarak uygulamaya konulmasının ardından yörede süt üretimi ve koyunlardan sağlanan yün ile aile ekonomisine büyük bir katkı sağlandığını ifade ettiler. Yetkililer “ Aile başı verdiğimiz 20 koyun ile 1 koç, yaptığımız kontrollerde iyi bakılmış. 20 koyun, 5 yıl sonra en az 500 koyun oluyor. Bundan da dağıtılan 10 bin koyun 5 yıl sonra en az 250 bini buluyor” dediler. 

Öte yandan Gümüşhane’nin Torul İlçesine bağlı Gümüştuğ Köyü’nde 2005 yılının ekim ayında kooperatif aracılığı ile dağıtılan koyunlardan 120 koyun alan Kani ve İrfan Yılmaz kardeşler, koyunların çok sağlıklı olduklarını söylediler. Yılmaz kardeşler “ Koyunları aldığımız zaman yetkililer bize hamile olduklarını söylediler. 120 koyundan 100’e yakın yavru aldık. Bu yıl da ikinci kez yavrulamaya başladılar. Her geçen yıl koyun sayımız artıyor. Bir iki ay içerisinde yine 100’e yakın yavru alacağımızı umuyoruz. Onların kuzulaması bizleri çok mutlu ediyor. Bizler de onları gözümüz gibi bakıyoruz. Koyunları, hatta kuzuları dahi satmayı düşünmedik, düşünmüyoruz. Köyümüz hayvancılık açısından çok elverişli. Koyunlarımızın sayısını 500’e hatta 1000’e çıkarmayı düşünüyoruz”diye konuştular.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 10:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?