7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Dikkatli Çocuk geliyor

Aygaz’ın ödüllü projesi “Dikkatli Çocuk Bilinçlendirme Kampanyası”, 2008 Türkiye turuna başladı. İçeriği ve kapsamı geliştirilen proje bu yıl 11 ildeki 40’dan fazla okulu ziyaret etmeyi hedefliyor.


2002 yılından beri devam eden kampanya bu sene itibari ile geliştirilen ve yenilenen içeriği ile dikkatli çocuk ekibinin sekizinci durağı 12 Mayıs’ta Gümüşhane’de olacak. Gümüşhane Merkez’de Aysın Rafet Ataç ve Işıl Sema Doğan ayrıca Köse’de 60.Yıl YİBO İlköğretim Okulları’nda eğitim verecek olan ekipler, çocukları deprem, yangın, koruyucu sağlık ve ilk yardım, trafik kuralları, çevre ve tasarruf bilinci konusunda bilgilendirecek. Kampanyanın sevimli maskotu Aycan ise çocuklara eğlenceli bir gün yaşatacak.


İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin izniyle belirlenen okullarda gerçekleştirilen eğitimler, konularında sertifika sahibi beş kişiden oluşan eğitim ekibi tarafından veriliyor. Uzman ekip çocuklara eğlenceli diyaloglarla çevre ve tasarruf bilinci aşılıyor, sağlıklı olmaları için kendilerini korumaya yönelik bilgiler veriyor. Ayrıca, güvenlik teması çerçevesinde yangın, deprem ve trafik konuları işleniyor. Eğitime katılan öğrencilere, tüm eğitim konularıyla ilgili bir çizgi roman ve Aycan’ın şarkılarını içeren CD’ler dağıtılıyor.Aycan’la şarkılar söyleyip dans eden çocuklar eğitimin ardından hediyelerini ve Dikkatli Çocuk sertifikalarını alıyor.


DİKKATLİ ÇOCUK BİLİNÇLENDİRME KAMPANYASI
Aygaz’ın çocukları deprem, yangın, ilkyardım, trafik konusunda bilinçlendirmek üzere hazırladığı Dikkatli Çocuk Kazalara Karşı Bilinçlendirme Kampanyası olarak adlandırılan kampanya 2002–2007 yılları arasında Türkiye’deki yüzlerce ilköğretim okulundaki toplam 334 bin çocuğa ulaştı.


2008 itibariyle içeriği yenilenen kampanyada deprem, yangın, trafik, koruyucu sağlık ve ilkyardım, çevre ve tasarruf konularında eğitim veriliyor. Yeni içeriği ile Dikkatli Çocuk Bilinçlendirme Kampanyasında, tüm Türkiye'yi dolaşan ve toplam beş kişiden oluşan ekiplerde bir pratisyen doktor veya hemşire ile konularında eğitim almış sertifika sahibi dört eğitim elemanı bulunuyor. Ayrıca kampanyanın simgesi ve ana karakteri olan Aycan da tüm çalışmalar boyunca çocukların yanında yer alıyor.
Dikkatli Çocuk projesi kapsamında ayrıca, özel bir tiyatro gösterisi de düzenleniyor. Eğitimlerin tamamlayıcısı niteliğinde hazırlanan tiyatro oyununu çocuklar aileleriyle birlikte izleyebiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 17:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?