6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

DOKAP Gümüşhane'de toplandı

Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği (DOKAB) toplantısı Gümüşhane'de yapıldı. 

Gümüşhane Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın başkanlık ettiği toplantıya, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon, Giresun, Artvin ve Gümüşhane İl Genel Meclisi üyeleri ile birlik üyeleri katıldı. 

Nisan, Mayıs ve Haziran dönemi izleme faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantının ardından Vali Okutan, yaptığı açıklamada, DOKAB'ı diğer illerde olduğu gibi Gümüşhane'de de topladıklarını belirterek,"AB TR 90 DÜZEY 2 Bölgesi programı kapsamında değerlendirme yaptık. Daha verimli nasıl çalışabiliriz bu konuları görüştük. Hizmet alımlarını karara bağladık. Bundan sonra yapılacakların ön hazırlığı olarak değerlendiriyoruz."dedi. 

Vali Okutan, çalışmalarda çok olumlu gittiklerini de ifade ederek,"Doğu Karadeniz illeri AB uyum sürecine hazır bir durumdadır. Bu aynı zamanda kurumsal olarak da hazır anlamına gelmektedir. Daha büyük adımlar bölge için atılacak, daha büyük projeler geçecek."şeklinde konuştu. 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise yaptığı açıklamada, AB hibe fonlarından gelen 24 milyon euronun bölgeyi tatmin edecek para olmadığını ifade ederek,şunları söyledi: "Ancak bu sayede yetişecek uzmanların, sadece AB projelerine değil, yerli projelere içinde altyapı hazırlığı yapmış olacaklar. Ayrıca, AB projelerinin en büyük katkısı elde tutulur sağlıklı projeler üretmektir. Üretilen bu projeleri ciddiye alırsak, ihale yapmasını bilirsek başarılı olacağımızdan şüphem yoktur. Ama bu konuda yetiştiğimizi, uzman hale geldiğimizi söyleyebilirim. "

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 12:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?