3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Doktor ayağa gitti

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın geçtiği güzergah üzerinde bulunan Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’ne bağlı köylerde sağlık taraması başlatıldı.

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’ne bağlı Güzyurdu, Günbatı, Güllüce, Gürdal, Akdağ ve Yeniyol köylerinde yaşayan vatandaşlar için uygulanan sağlık taramasına Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ile eşi Sıdıka Dalmaz ve Kelkit Kaymakamı Avni Oral katıldı. Kelkit Kaymakamlığı, Sağlık Grup Başkanlığı ve PARDAR Danışmanlık A.Ş’nin ortaklaşa düzenlediği sağlık taraması sebebiyle Güzyurdu Köyü’nde tören yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, projenin amacının ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması ile ilgili koruyucu hekimlik, sağlık eğitimi ve sağlık taraması yapılması olduğunu belirtti. Vali Dalmaz, "Bu proje anne sütünün önemi, emzirme tekniği, çocuk bakımı ve gelişimi gibi önemli konuları da kapsamaktadır. Bu amaçla birinci uygulama mart, ikinci uygulama mayıs, üçüncü uygulama eylül ve dördüncü uygulama kasım aylarında gerçekleşecektir. 4 uygulama çerçevesinde 6 köyümüz sağlık taramasından geçirilecek, uzman hekimlerimiz tarafından vatandaşlarımıza aile planlaması, anne sütünün önemi, çocuk bakımı ve gelişimi ile sağlık eğitimi konusunda bilgiler verilecektir" dedi.

Program çerçevesinde Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz’ın eşi Sıdıka Dalmaz, Güzyurdu Köyü kadınları ile bir süre sohbet ettikten sonra yapılan sağlık taramasına da eşlik etti. Sıdıka Dalmaz, köylü kadınlara sağlığın insanlar için çok önemli olduğunu ifade ederek yapılacak eğitim çalışmalarına mutlaka katılmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 18:22:36
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 18:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?