6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Dörtkonaklılar'dan muhteşem gece

Gümüşhane’nin ilk köy derneklerinden birisi olan Dörtkonaklılar Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği kültür-eğlence gecesi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, merkez ilçe encümeni Cahit Sünnetçi, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı Temel Turhan’ın açılış konuşmasını yaptığı programda Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın da konuştu. Aydın, konuşmasında “Bizler Gümüşhane’yi Türkiye’de tarif ederken, Türkiye’nin demiridir çimentosudur ana kütlesidir diye tarif ediyoruz. Ama burada görüyoruz ki Gümüşhane’nin de demirini, çimentosunu, ana kütlesini de Dörtkonaklılar oluşturuyor.

Gümüşhane’nin sosyo kültürel yapısında çok önemli yeri almış olan yazarlar, şairler ve sanatçılar ve Gümüşhane’nin eğitimine çok büyük hizmet etmiş olan Gümüşhane öğretmenlerinin en önemli kısmının da Dörtkonak’tan olduğunu biliyorum. Çok önemsemiş olduğum bir hadise var o da toplumların tarihten süzülerek gelen ve kendilerine bugün yaşarken emanet edilmiş olan gelenek ve göreneklerini bir arka nesle olduğu gibi, olduğu kalitede ve olduğu güzellikte teslim etme sorumlulukları vardır.

Bugünde görüyorum ki Dörtkonak köyü derneği yöneticileri bu sorumluluklarını yerine getirmişler ve Dörtkonağın kültürünü, Gümüşhane’nin gelenek ve göreneklerini bir arka nesle aktarma adına yayla şenliklerinin ötesinde burada kültür eğlence gecesi yapmış durumdalar. Bu nedenle de bu şehre entegrasyonda sorun yaşamayan Dörtkonaklıların şehre başka köylerden ve başka ilçelerden gelmiş herkesle kardeş olma sorumluluğuyla şehrin gelişmesine hizmet eden Dörtkonaklıların aynı zamanda kendi içlerine dönerek gelenek ve göreneklerini sevgi saygılarını Dörtkonaklılığın nasıl bir değer olduğunu bir arka nesle anlatma sorumluluklarını yerine getirdikleri bu akşamı tebrik ediyor kutluyor bu başarılarının ve bu tarzdaki süreçlerinin devam etmesini diliyorum.” dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise yaptığı konuşmada “Bu büyük salonu hınca hınç dolduracak kadar Dörtkonaklı Gümüşhane’de varsa bu bize mutluluk verir. Keşke bütün köyler bu salonu dolduracak kadar Gümüşhane’de olsalardı. O zaman Gümüşhane nüfusu üçte bir oranında azalmazdı. İl dışındaki tüm Dörtkonaklıların olduğu gibi diğer köylerimizi de Gümüşhanemize katkı sağlamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından şiir dinletileri, skeçler, Aşık Figani, Hışır Osman, Rahmi Sadık, Oğuzhan Çakır gibi sanatçılar sahne alırken, program Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Haneden Dans Grubu’nun gösterisi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 12:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?