7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Dünya bu gerçeği görmüyor...

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İkizevler Etnografya Müzesi’nde “Türk Soykırımı ve Ermeni Terörizmi “ konulu sergi açıldı. 

İkizevler Etnografya Müzesindeki serginin açılışına Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Emniyet Müdürü Ali Tom ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Salihoğlu, Türk Milletinin nasıl katledildiğini gösteren belgelerin sergide yer aldığını belirterek, “Ne yazık ki çağdaş dünyada, başkalarının katledildiği zannediliyor. Aslında katledilen, bizim evlatlarımız. Hamile kadınların karınlarına kılıçları, kamaları sokup çocukları dahi öldürülmüş.'' dedi. 

Dünyanın bir gün gerçeği öğreneceğini ifade eden Vali Salihoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aslında gerçek ortada, öğrenmek arzusunda iseler öğrenirler. Biz öyle bekliyoruz. Adana Bölgesi’nde Fransızların, Ermenileri nasıl soykırımına tabi tuttukları belgeleri ile kanıtlandı. Demek ki, tarihte böyle saptırmalar oluyor. Tarihi tarihçiler yaparsa doğru olur. Fransızların zaten sabıkaları var. Yakın çağlarda da cezaevi sabıkaları var. Bizim tarihimizde sabıka yoktur. Tarihimiz temizdir. Şehit kanıyla doludur. Binlerce şehidimizin yanında kaç tane de dış işleri şehitlerimiz var. Büyük elçilerimizden katiplerimize kadar bir çok şehidimiz var. İnşallah dünya öğrenir. Dünya öğrenmese de biz biliyoruz, bize yeter. Bizim gençliğimiz de bunu bilsin. İçimizdeki bazı insanlar da maalesef batılıların propagandalarına inanıyorlar. Halbuki işte gerçek burada. Gelsinler bu fotoğrafları görsünler. Bütün çocuklarlımızı bu sergiye göndereceğiz. Görevli arkadaşlarımız çocuklarımıza gerekli bilgiyi verecek açıklamada bulunacaklar.” 

Çeşitli fotoğraf ve gazete kupürlerinin yer aldığı sergi 19 Ocak Cuma gününe kadar açık kalacak.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 09:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?