5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dünya Gıda Günü Toplantısı

Gümüşhane'de Dünya Gıda Günü sebebiyle düzenlenen toplantıda konuşan Kontrol Şube Müdürü Mehmet Özdemir, dünyada her 5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğünü söyledi. 

Dünya Gıda Günü nedeniyle Sağlık Meslek Lisesi Konferans Salonunda Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Mehmet Özdemir ve aynı şubeden Gıda Mühendisi Soner Türkmen tarafından sunum yapıldı. 

Toplantıda konuşan Şube Müdürü Mehmet Özdemir, dünyada her 5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğünü belirterek” Dünyada 1,5 milyar insanın günlük bir dolardan daha az bir gelirle yaşamını sürdürmektedir. Dünyada üretilen toplam tarım ürünleri 10,5 milyar insanı besleyebilecek düzeydedir. Ancak gelişmiş ülkeler kendi üreticisini korumak için tarımsal üretimi sınırlamaya çalışmaktadır. Açlığın çözümü çevreye zarar vermeden daha fazla üretim ve aç insanlara gereği gibi yardım etmektir” dedi. 

Gıda Mühendisi Soner Türkmen ise “Bilinçli tüketici olabilmenin yolu öğrencilerin eğitiminden geçer. Satın alınan gıda maddelerinde ‘son kullanma tarihi’ ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izni ile üretilmiştir’ ifadelerini mutlaka aramamız gerekir” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 22:05:12
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 11:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?