8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Dut fidanı meyve verdi

Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, kendisine hediye edilen dut fidanını ilkbaharda dikmek için evinde saklayınca fidan sıcaktan meyve verdi.

Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Torul ilçesinde meyve fidanı yetiştiriciliği yapan Hüseyin Demirci'nin, ilkbaharda bahçesine dikmek üzere dut fidanı hediye ettiğini belirtti.

Dikim zamanı geçtiği için hediye edilen fidanı evinin bir köşesine yerleştirdiğini ifade eden Bostan, "Saksıya koyduğum fidanın zaman zaman suyunu vererek bakımını yapıyordum. Ancak bir süre sonra meyve verdiğini görünce çok şaşırdım" dedi.

Fidanda 80'e yakın meyve bulunduğunu söyleyen Bostan, "Meyveleri yemeye kıyamıyoruz. Evde küçük bir kızım var. Olgunlaşan meyveleri o yiyor. İlk kez kara kışta dut fidanının meyve verdiğine tanık oluyorum. Bu durum bende, normal sıcaklıktaki bir ortamda kış aylarında da dut yetiştirmenin mümkün olacağı fikrini uyandırdı" diye konuştu.

Bostan, bölgede dut ağaçlarının haziran ve temmuz aylarında meyve verdiklerini belirterek, "Ancak, evindeki karadut fidanı aralık ayında meyve verdi. Doğrusu çok şaşırdım" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2012 Çarşamba 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?