5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Ecevit'e niyet Erdoğan'a kısmet

 Merhum Ecevit'in hayal ettiği ancak bir türlü yapamadığı "Köy-kent" projesine, Başbakan el attı. Gümüşhane'de TOKİ önderliğinde 7 “Tarım-köy” kurulacak. Köylerde çok hesaplı villa gibi evler, sosyal tesisler olacak. Proje, tüm yurda yayılacak...

Hükümetin, Tarım-köy adıyla, pilot uygulamasını Sivas’ta gerçekleştirdiği Köykent’ten Gümüşhane’de tam 7 tane kurulacak. Projeyi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde başlatıp Güneydoğu’ya yaymak isteyen Hükümet, böylece tersine göçü hızlandırarak, büyükşehirleri de rahatlatmayı amaçlıyor. Tarım- köy projesi, TOKİ’nin gözetiminde hayata geçirilecek.

AYLIK 250 LİRA VADELİ EV

Gümüşhane Merkez'e bağlı Kale Köyü, Kelkit İlçesi'ne bağlı Öbektaş Beldesi, Köse İlçesi'ne bağlı Çiftlik Mahallesi ve Salyazı Beldesi’ni kapsayan Tarım-köy projeleri için aralık başında ihaleler yapılacak. Gümüşhane köylüleri, yüzde 10’u peşin olmak üzere, 15 yıl boyunca aylık 250 lira sabit ücret ödeyerek toplam 45 bin lira karşılığında tek katlı, 105 metrekare büyüklüğünde modern evlerine kavuşacak.

SOSYAL DONATILI KÖYLER

Bölgede, 4 ilçeye bağlı 7 ayrı merkezde 30 köyü bünyesine alan Tarımköylerde, şehre göçü önlemek üzere, cazibe alanları da yer alacak. Proje kapsamında kurulacak olan şehirlerde ilk ve orta dereceli okulların yanı sıra, düğün salonları, kamu hizmet binaları ve her türlü sosyal donatı alanları yer alacak.

EVLER 2008'DE TESLİM

Gümüşhane halkının projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirten AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, "Tarım-köylerin yer tespitleri yapıldı. Taslak projeler hazırlandı. Aralık başında ihaleleri yapılacak. Şimdiden başvuru sayısı bini geçti. Gümüşhaneliler, 2008 yılı bitmeden Tarım-köy’lerine yerleşecek" diye konuştu.





Bugün/ALİ OBUZ
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 10:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?