6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Eczacılar yürüyüşe hazırlanıyor

Türkiye Eczacılar Birliği tarafından 21 Aralık tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan mitinge Gümüşhane’den de 40 kişinin katılacağı öğrenildi.

18. Bölge Trabzon Eczacılar Odası Gümüşhane İl Temsilcisi Eczacı Kürşat Özkan, yaptığı açıklamada mitinge katılmak için Cumartesi akşam otobüsle Ankara’ya hareket edeceklerini söyledi.


Özkan, bu zamana kadar verilen tek taraflı mücadele sonucunda eczacıların tükenme noktasına geldiğini belirterek, Türk Eczacılar Odası Genel Başkanı Erdoğan Çolak’ın eczanelerin mevcut yapı ile hizmet veremez hale geldiğini ifaden eden açıklamalarına bütünüyle destek verdiklerini söyledi. Yıllardır süre gelen sorunlarının masa başında çözüme kavuşturulamadığı için böyle bir mitinge karar verildiğini kaydeden Özkan, “Bu sistem ile eczacılar kül oldu. Başkalarının elinden mesleğimizin geri alınmasını istiyoruz. Bu sistemle ruh sağlığımız bozuldu. Biz provizyon sisteminin sağlıklı çalışmasını istiyoruz" diye konuştu.


Eczacılar olarak amaçlarının kar etmek değil, etik ve ulusal çıkarların peşinde olduklarını kaydeden Kürşat Özkan,"Muayene ücretleri eczacıyı ilgilendirmiyor. Bu nedenle hiç hoş olmayan olaylar yaşanıyor. Bizimle alakalı olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. 10 yıldır sağlıklı bir ödeme alamadık. Avanslı ödemeyi kabul etmiyoruz. Yeşil kart ödemeleri 5 ay geriden geliyor. Bu şartlarda eczanelerde yangın yaşanıyor. Hatta eczaneler kül olmuştur. Bu nedenle hakkımızı meydanlarda arayacağız. Umuyoruz ki, ilgililer ve yetkililer bu sesimize kulak verir. Ve sorunlarımız çözüme kavuşur" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?