6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Eğitim fakültesi hakkımız'

Öğretmen okullarının kuruluşunun 160. yılı nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Eğitim Fakültesinin Gümüşhane için kazanılmış bir hak olduğunu söyledi.

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 160. yıl dönümü nedeniyle Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.

Programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, şube müdürleri, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Taş, öğretmen okullarının kuruluş amacını ve tarihsel gelişimini anlatarak öğretmenliğin bir sanat olduğunu ve büyük devlet adamlarının büyük alimlerin rehberliğinde yetiştiğini söyledi.

Taş yaptığı konuşmada: “Anadolu Öğretmen Liselerinin amaçlarından biri de öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarına öğrenci hazırlamaktır. Ülkemizin kaderi gibi algılanan ve görünen bütün problemlerin çözümü; bu okulların yetiştireceği nitelikte ve kalitedeki insanlar sayesinde mümkün olacaktır. Bu okullarda okuyan öğrencilerim mutlaka başarılı olmaları gerekmektedir, başarısızlık gibi bir lüksümüz yoktur” dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise öğretmen okullarının kuruluşunun 160. yılının herkese hayırlar ve başarılar getirmesini dileyerek başladığı konuşmasında teknolojinin ve internetin gelişmesinin öğretmenlik mesleğinin değerini azaltır şeklinde bir anlayışın hasıl olduğunu, bunun aksine teknolojinin gelişmesinin öğretmenlik mesleğinin değerini daha da arttıran, öğretmene daha da yeni, farklı ve zorlu sorumluluklar yükleyen bir olay olduğunu söyledi.

Vali Salihoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi öğretmen liseleri artık öğretmen yetiştirmiyor. Bundan 25 yıl önce Gümüşhane’de bulunan Eğitim Enstitüsü kapatıldı. Yeni kurulacak üniversitemizde bu bölümün bir Eğitim Fakültesi olarak açılması da en büyük dileğimizdir. Burada bir tarihi değeri var eğitim enstitüsünün. Artık çağdaş ismiyle yeni üniversite kanununa uygun şekilde Eğitim Fakültesi adı altında yeniden açılması, üniversite kanunumuzda yer alması hepimizin dileğidir. Gümüşhane’nin de buna ihtiyacı var. Eğitim Fakültesi Gümüşhane için ayrıca bir kazanılmış haktır. İnşallah yeni tasarımızda bu konuda yer alır Gümüşhane diğer fakültelerle birlikte birde eğitim fakültesine kavuşur”

Yapılan konuşmaların ardından şiir demeti, Haydi Muş’a adlı tiyatro gösterisi, şiir dinletileri, Türk Halk müziği ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 13:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?