7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Eğitim vakfı kuruluyor

Gümüşhane’de kurulacak olan Gümüşhane Üniversitesi’ne destek amacıyla eğitim öğretimin bilim ve teknoloji gereklerine uygun çalışmalar yapmak, yatırımlar yaparak mevcut çalışmaları desteklemek amacıyla Gümüşhane Valilik toplantı salonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “Vakıf kurmak hayır işidir, ancak kurduğumuz bu vakıf tabela vakfı değil, Gümüşhane’de eğitimine en güzel şekilde destek sağlayacak bir vakıf olmalıdır. Gönül ister ki, Gümüşhane Üniversitesi de bir KTÜ gibi olsun. Ama o şuan mümkün değil. Kuracağımız vakıfla Okul, Yüksek okul, Yurt, lojman, kantin sağlık ve spor tesisleri, kültürel tesisler yapılacak. Bunun yanı sıra eğitimde bilim ve teknolojinin gereklerine uygun hizmetler gençlerimize sunulacak. Birkaç yıl içerisinde yapacağımız çalışmayla üniversitemizi ancak normal bir üniversite statüsüne kavuşturabiliriz. Kuracağımız vakıf ile üniversitemizi 3-4 yıl içerisinde normal bir üniversite düzeyine çıkarmış olacağız.'' dedi.

Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş ise kurulacak olan Eğitim Vakfının Üniversiteye birçok faydasının dokunacağını belirtti. Prof. Dr Bektaş açıklamasında; “Kurulan Gümüşhane Eğitim Vakfı Gümüşhane Üniversitesi ve Üniversiteye bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, araştırma merkezleri ile her çeşit ve derecedeki eğitim-öğretim birimlerindeki eğitim ve araştırmaların düzeylerini artırmaya ve ayrıca üniversite mensuplarıyla öğrencilerin ekonomik, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik maddi ve manevi katkıda bulunacak ve çaba harcayacaktır.

Bu doğrultuda; bilimsel araştırmalara destek sağlamak, üniversiteye bağlı birimlerin ihtiyacı olan demirbaş eşya veya tüketim malzemelerini, araç ve gereçleri temin etmek, ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız burs vermek veya yardım etmek, yurtiçi ve yurt dışında bilimsel etkinliklere katılan öğretim elemanlarına ve öğrencilere maddi katkı sağlamak, öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilere hizmet verecek sosyal, sportif ve kültürel yerler açmak, çalıştırmak ve kiraya vermek, üniversite ve bağlı birimleri tarafından düzenlenen sempozyum, panel, konferans ve seminer gibi bilimsel aktivitelere maddi ve manevi destek sağlamak veya bu tür etkinlikleri kendisi düzenlemek, üniversite ve bağlı birimleri kullandığı bina ve tesislerinin yapım ve onarımına katkı koymak, üniversite ve bağlı birimlerin yöneticilerinin katılacakları ulusal ve uluslar arası toplantılarda maddi destek sağlamak, üniversite ve bağlı birimlerin taşıt alımı, bakım, onarım ve akaryakıt giderlerine maddi destek vermek gibi birçok faydası dokunacak” diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin yıllarca özlemi çektiği üniversitenin kurulmuş olması nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ederek , ''Bu bir başlangıçtır. Ayakta kalmak, gelişmek için zor bir süreçten geçmek gerekiyor. Hepimiz bu sürece katkıda bulunmalıyız. Yerel yönetim olarak bugüne kadar verdiğimiz desteğimizi bundan sonra da arttırarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, ilçe Kaymakamları, kamu kurumlarının müdürleri, iş adamları, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 12:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?