7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Ekmeğe zam

Gümüşhane’de Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Sanatkarlar Odası 400 gramlık ekmeğin 1 YTL’den satılmasına karar verdi. 

Yükselen un fiyatları nedeniyle odadan zam istediklerini söyleyen Tuncerler Ekmek Fırını sahibi Veysel Tuncer, 6 ay önce çuvalı 28 YTL olan unun, bugün 50 YTL olduğunu belirterek zammın kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 

Tuncer,300 gram ekmeğin zamdan önce 0,50 YTL’ye satıldığını, yeni yapılan düzenleme ile ekmeğin gramajını 400 grama çıkararak 1 YTL’den satılmaya başlandığını söyledi. 

Tuncer, un fiyatlarının tekrar eski fiyatlara çekilmesi durumunda kendilerinin de ekmek fiyatlarını aşağı çekeceklerini söyleyerek,“Un fiyatlarına neredeyse yüzde yüze varan oranlarda zam yapıldı. DünyayI etkisi altına alan küresel ısınma geçtiğimiz yıl tahıl üretimini vurmuştu. Hasat dönemindeki verimsizlik nedeni ile zaten uzmanlar ekmek fiyatlarının artacağını söylemişti. Bizler şartlarımızı zorlayarak uzun süre direnmeye çalıştık ama zamda kaçınılmaz hale geldi. Gümüşhane’de uzun yıllardan beri ekmeği 0,50 YTL’den satıyorduk, gramajını arttırarak ekmeğin fiyatını 1 YTL’ye çıkardık” dedi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise fırıncıların zam taleplerinin yılbaşında kendilerine iletildiğini belirterek “Fırıncılarımız Ocak ayında bizden zam istemişlerdi. Bizde ülke genelinde yaptığımız araştırmalar neticesinde geçtiğimiz günlerde zammı onayladık. Ekmek fiyatlarına yılbaşında tüm Türkiye’de zamlanmıştı. Ülkemizin içinde olduğu şartlar zaten zammı gerektiriyordu. Bizde ülke genelindeki uygulamaya istinaden uzun araştırmalardan sonra ekmeğin gramajının arttırılması koşulu ile zam yaptık. Artık Gümüşhane’de 400 gram ekmek 1 YTL’den satılacak”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 10:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?