3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Ekmek elden su gölden...

Gümüşhane’de jandarma ekipleri tarafından perişan bir halde yakalanan Pakistan uyruklu kaçakların her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Kaçaklar, sınır dışı edilecekleri günü bekliyor.

İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı Kale Jandarma Karakolu’na gelen bir ihbar üzerine 27 Mayıs akşamı saat 23.00 sıralarında Bayburt-Gümüşhane Karayolu’nun 35. kilometresinde yapılan arama ve kontrol sırasında Vauk Dağı Güvercinlik köyü mevkiinde çalıntı olduğu belirtilen 34 ZS 0698 sahte plakalı minibüs içerisinde perişan bir vaziyette Pakistan asıllı 23 kaçak yakalanmıştı.

İfadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece sınır dışı edilmek üzere Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilen kaçakların muhtemelen salı ya da çarşamba günü sınır dışı edilecekleri bildirildi.

Gümüşhane Emniyet Müdürü Ali Tom, 23 kaçağın Aydın Doğan Spor Tesisleri’nde sporculara ait soyunma odasında gözaltında tutulduklarını belirterek, "Kaçaklar, Van üzerinden sınır dışı edilecekler. Van Emniyet Müdürlüğü ile kurduğumuz bağlantı sonucu 400 mültecinin de Van’da bekletildiği ifade edildi. Yoğunluğa neden olmamak için bizden bir kaç gün süre istendi. Biz de bu kaçakları en geç salı ya da çarşamba günü sınır dışı edilmek üzere Van’a göndereceğiz. Şu anda sağlıktan yiyeceğe kadar her türlü ihtiyaçları karşılanıyor" dedi.

Bin 500 dolar ödeyerek İran’dan Van’a giriş yapan Pakistanlı kaçaklar, Yunanistan’a gitmek için İstanbul’a gitmeyi amaçlıyordu. Kaçakların bindikleri minibüsün Vauk Dağı’nda arıza yapması sonucu, minibüs sürücüsü kayıplara karışmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 15:38:48
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 16:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?