5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Elma hasadı başladı

Gümüşhane'de elma hasadı başladı. İl genelinde rekor düzeyde bir rekolte beklenirken, üreticiler düşük fiyatlardan yakınıyor. 

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak, 203 bin 480 elma ağacının bulunduğu yörede geçen yıl 5 bin ton elma elde edilirken, bu yıl don olayının yaşanmaması nedeniyle rekoltenin 7 bin tonun üzerinde beklendiğini belirtti. Çolak, "Elma, ilin adıyla özdeşleşmiş bulunmaktadır. Yöresel olarak gelin, godil, sarıgöbek, misket, taraklı, yeşilgöbek, köpük, yazelması, sarıhıdır, demir, beyelması, söğüt, sandık gibi 30'a yakın elma çeşidi yetişmektedir. İlaçlama yapılmadığı için de hemen hemen tam olmasa da organik bir üründür Gümüşhane elması. Bu nedenle tüketicilerimiz hiç tereddüt etmeden rahatlıkla tüketebilirler" dedi. 

Gümüşhaneli elma üreticileri ise, en büyük sorunlarının pazarlama olduğunu söyledi. Devletin elma üreticisi için taban fiyat politikası uygulamaması nedeniyle bazı fırsatçıların eline düştüklerini belirten üreticiler, "Özel sektör, bizden elmayı çok düşük fiyattan alıp istediği fiyata satıyor. Emek bizim, kazanç fırsatçı özel sektörün oluyor" diyerek dert yandılar.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 16:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?