4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Elma üretici destek bekliyor

Yaklaşık 10 çeşit elmanın üretildiği Gümüşhane’de üreticiler, ürünlerinin özel sektör tarafından ucuza alınmasından şikayetçi. Devletin elma için taban fiyat belirlemesini isteyen üreticiler, elmanın yıllarca özel sektör tarafından yok pahasına alındığını ifade ederek, "Yıllardır yaptığımız çağrılara yetkililer her nedense kulak tıkıyor. Bu da üretimi düşürüyor" dediler.
Bu yıl yaşanan don nedeniyle üretimin düşük olduğunu kaydeden üreticiler, "Elma çeşitleri nedeniyle dayanıklısı olan var, olmayan var. Yıllarca ’soğuk hava deposu yapılsın’ talebimiz hep askıda kaldı. Türkülere konu olan Gümüşhane elmasının tat ve lezzetini bilen özel sektör, toplama zamanı Gümüşhane’yi mesken tutarak, ucuz fiyatla elma almak istiyor. Soğuk hava deposu olmaması nedeniyle, çürümesin diye özel sektörün verdiği fiyata satmak zorunda kalıyoruz" diye konuştular.


Gümüşhane merkez ve Torul İlçesi’nin elma üretimi bakımından coğrafi yapı itibariyle müsait olduğunu dile getiren üreticiler, "Nisan ayında yaşanan don nedeniyle, bu yıl üretim düşük olacak. Ancak mevcut ürünümüz için mutlaka taban fiyat belirlenmeli, bu da 1 milyon liranın altında olmamalıdır. Devlet bizi özel sektörün elinden kurtarmalı, gelecek yıllar için de üretim için özendirmelidir" şeklinde konuştular.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 12:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?