8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Emekli öğretmenin yeşil sevdası

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yayladere Köyü’nde yaşamını sürdüren emekli öğretmen Selahattin Bulut’un ağaç sevgisi dikkat çekiyor.

Emekli olduktan sonra köyüne yerleşen Bulut, köyün çeşitli yerlerine yaklaşık bin 500 fidan dikerek, bu fidanları sulamak için ise, yaklaşık 250 metre boyunca omuzlukla su taşıyor.

Emekli öğretmen Selahattin Bulut, ormana karşı büyük bir sevgi beslediğini ve buna rağmen Orman İşletme memurları tarafından kendisine ceza kesildiğini belirterek, “Ormana karşı büyük bir sevgim var. Orman benim için her şeyden değerlidir. Ağaçlara verdiğim değer paha biçilemez. Köyümde bulunan 23 enkaz kavak odununu kesmesinden dolayı, Orman İşletme memurları tarafından 7 bin YTL para cezası verdi. Ama ben bu ceza beni yıldırmadı. Cezaya rağmen, yine Orman İşletme’den 150 çam ve akasya fidanı alarak köydeki boş alanlara diktim. Ve bu fidanları da omuzlukla taşıdığım sularla suluyorum” dedi.

Bulut, emekli olduktan sonra köyünde birçok faaliyet gösterdiğini kaydederek, “Emekli olduktan sonra köyüme yerleştim. Köyümde ormana aşırı derecede zarar veren keçi vardı. Bu keçileri kaldırmak için keçilere alternatif olarak Acıpayam Devlet Üretme Çiftliği’nden yüksek verimli koyun alarak köyümüze getirdik. Koyunları köyümüze getirdikten sonra tek bir tane bile keçi bıraktırmadım. Köy imamımıza ağaç sevgisi ve ağaçların önemi hakkında vaaz verdirdim. Bin 500’e yakın çam ve akasya fidanı alarak, köyün çeşitli yerlerine diktim. Bu fidanları yaklaşık 250 metre mesafedeki sudan omuzluklarla su taşıyarak suluyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?