7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Emniyet Müdürlüğü'nden ailelere uyarı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü'nce 2 yıldır sürdürülen uygulama ile şehir geçişinin sağlandığı transit yol kenarında bisiklet yolu olmadığı için küçük yaştaki çocukların bu yolda bisiklet sürmesine müsade edilmiyor.

Şehir merkezinde devriye gezen trafik polislerinin yaptığı kontrollerde transit yol kenarında bisiklet süren bir çocuğa rastlandığında bisikletinden indirilerek ailesine teslim ediliyor. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Soner Özbaşı: “Son zamanlarda özellikle transit yol üzerinde yapılan trafik denetimlerinde küçük yaşta çocukların bisiklet kullandıkları, kendi can güvenlikleri ile diğer motorlu araç sürücülerinin güvenliğini tehlikeye düşürdükleri gözlenmektedir. Bu nedenle; ekiplerimiz kontrollerini titizlikle sürdürmekte olup; ailelerin de bu hususlara azami özen göstererek görevlilerimize yardımcı olmalarını, trafiğe çıkan çocuklarıma sahip çıkarak gerekli hassasiyeti göstermelerini dilemekteyiz.” dedi.

Müdür Özbaşı, şehir içinden geçen transit yol kenarında bisiklet yolu olmadığı için ve Gümüşhane'de tür kazalara az rastlanmasına rağmen yine de her ihtimale karşı bisikletli çocuklara karşı bir uygulama yaptıklarını anlattı. . Uygulamada ilk seferde uyarı ile yapıldığını belirten Özbaşı, “Bisiklet sürücüsünü ilk seferde ailesine tutanakla teslim ediyoruz. İkinci sefer tekrarlanması halinde bisiklet sürücüsünün ailesine cezai işlemde bulunuyoruz. Bu tutanakları daha sonra bilgisayarlarımıza aktarıyoruz. Bu uygulamayı 2 yıldan beri sürdürüyoruz. Bugüne kadar ikinci kez tutanak tutulan vatandaşımız olmadı” diye konuştu..

Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar ise bu uygulama sayesinde çocuklarının bisiklete binmesinden korkmadıklarını söylüyorlar.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 15:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?