6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Emniyetten kurusıkı uyarısı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü tarafından,“Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar” ile ilgili yapılan açıklamada, bu tür silahlarda tadilat yapmanın yasak olduğu bildirildi.

Açıklamada, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5729 sayılı “Ses ve gaz fişeği atabilen silahlar” hakkında kanunun beşinci maddesine istinaden hazırlanan yönetmeliğin 26864 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:“Yönetmeliğe göre; ses ve gaz fişeği atabilen silahların satışı, mermi veya av malzemesi yada yivsiz tüfek satışı yapmak için ruhsatlandırılmış yerlerce yapılır. Bu silahlar fişekleri boşaltılarak, her an kullanıma ve ulaşım kolaylığına imkan vermeyecek şekilde ve bir kutu içersinde nakledebilirler. Bu silahların belirtilen şekil ve şartların dışında nakledilmesi taşıma olarak kabul edilir. Bu silahların taşınması yasaktır. Bu silah, ateşli silahlarla işlenen veya 6136 sayılı kanun kapsamına giren suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar ile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olanlara satılamaz. Silah üzerinde tadilat yapmak yasaktır.”

Açıklamada,“Bu kanun kapsamındaki silahları yetkili mercilerden izin almadan veya 6136 sayılı Kanun hükümlerine tabi silah vasfına dönüştürülecek şekilde imal edenler veya satanlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 100 günden 500 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacaktır."denildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 18:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neşatgümüş IP: 88.231.109.xxx Tarih : 22.06.2008 14:33:10

silahları toplayın bizlere yasakta katı davranınkiüc tane kürde teslim olalım devletin acaba politikası bumu silah türkün namusudur taşımasını kullanmasını bilmeyen eline almasın ama silahımızada uzan mayınvarsın yastıgımızın altında duruversin saygılarımla allah sonumuzu hayırlı etsin