6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

En anlamlı futbol turnuvası!

Gümüşhane’de uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında ildeki farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla halı saha futbol turnuvası düzenlendi.


Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Spor Kulübü yönetici ve öğrencilerinin oluşturduğu “Yeşil Adımlar Gençlik Grubu”nun AB Hibe fonlarından faydalanarak yaptıkları “Bir genç değişir, Türkiye değişir” adlı projenin kabul edilmesinin ardından ildeki faaliyetler de başladı. 6 Ekim – 13 Nisan arasında yapılacak olan 13 faaliyetin ilki olan futbol turnuvası başladı.


Turnuvanın açılışı için düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, Gençlik ve Spor Müdürü Dr. Mehmet Bayansalduz, daire amirleri, okul müdürleri ve sporcular katıldı.


Vali Salihoğlu törende yaptığı konuşmada, Yeşil Adımlar Gençlik Grubunca hazırlanan 'Bir Genç Yetişir, Türkiye Değişir' projesinin, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilme başarısı gösterdiğini belirterek, “Bu kapsamda Gümüşhane il merkezinde bulunan orta öğretim kurumlarından oluşturulan 10 halı saha futbol takımının katılımıyla projenin ilk faaliyetine start verdik. Proje tamamen gençliğin kötü yola düşmesini önlemek ve iyi yetişmelerini sağlamak için yapılan bir proje. Ekipte Rehberlik ve Araştırma merkezimizden psikolojik danışman arkadaşlarımız, Emniyet müdürlüğümüzden görevli arkadaşlarımız, gençlik merkezi ve fakültemizden de üniversite öğrencisi arkadaşlarımız var.”dedi.
Futbol turnuvasının ilk müsabakasında Fatih İmam Hatip Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi karşı karşıya geldi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?