8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

En büyük bayram coşku ile kutlandı

Gümüşhane’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 84. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlama töreni Yenişehir stadında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Salihoğlu, Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Yiğit ve Belediye Başkanı Canlı, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile başladı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bayram nedeniyle yaptığı konuşmada, “Cumhuriyeti korumak, kollamak ve yüceltmek için çalışacağız, gerektiğinde canımızı vermekten kaçınmayacağız” dedi.

Vali Salihoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Binlerce yıllık tarihimizi dikkate aldığımızda Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren bir asrı bile bulmayan süre pek uzun sayılmaz. Ancak, tarihimizin bu kısa dönemi önemli olaylara ve gelişmelere sahne olmuştur. Şüphesiz bu gelişmelerin başında cumhuriyetin ilanı gelir. Bu nedenle cumhuriyeti korumak, kollamak ve yüceltmek için çalışacağız, gerektiğinde canımızı vermekten çekinmeyiz. Nitekim daha birkaç gün önce elliye yakın şehit verdik. Düşmanlarımızın bu gerçeği bildikleri için bizden korkmaktadırlar.”
Törende Nesrin Halit Zarbun Anaokulundan Zeynep Sema Ilgaz’ın okuduğu “Cumhuriyet” şiiri törene katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Gençlik Spor Müdürlüğü Karate Kulübünün yaptığı gösteriler ise büyük beğeni topladı.

Kutlama törenleri halk oyunları gösterileri, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından geçit töreni ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 16:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?