7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Erzurumlular'dan anlamlı bağış

Gümüşhane Erzurumlular Derneği örnek bir çalışma başlatarak dernek üyeleriyle birlikte Kızılay’a kan bağışında bulundular.

Karşıyaka mahallesinde bulunan dernek binasında Gümüşhane Kızılay Kan merkezince kurulan stantlarda 20 dernek üyesinin kan bağışında bulunduğunu söyleyen dernek başkanı Aziz Türe, “Kızılay’ın düzenlemiş olduğu Türkiye genelindeki kampanyaya bizde iştirak etmiş bulunuyoruz. Toplumumuzda herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Bu toplumsal bir sorun bunu hep beraber aşmamız gerek.” diye konuştu.

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi Doktoru Dr. Şebnem İsmayilova ise, kan bağışı yapılmasının bir vatandaşlık borcu olduğunu belirterek, kan vermenin sağlıklı bir yaşam olduğunu söyledi.

Türkiye’de kan bağışçısı sayısının da yetersiz olduğunu söyleyen İsmayilova, “Duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Kan bağışı vücut sağlığı için de önemlidir, sağlıklı bir yaşamdır. Çünkü kan verildikten sonra kemik iliğinde bulunan genç kan hücreleri hızlı çalıştığından dolayı kemik iliği canlı tutulur, kan tazelenir ve hayat kurtarılır. Gümüşhane’de bazı derneklerimiz daha önce kan bağışında bulunmuşlardı. İlimizde onlarca köy ve ilçe derneği var. Bunları da ben kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Kızılay yetkilileri kan bağışında bulunan Erzurumlulara kek ve meyve suyu ikram etmeyi de unutmadılar.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?