4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

'Eski Gümüşhane' sevinci

Gümüşhane Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve ÇEKÜL Vakfı’nın işbirliğiyle Dünya Bankası’ndan sağlanacak yaklaşık 500 milyon dolarla, Süleymaniye Mahallesi’nin tarihi dokusunun ortaya çıkarılacağı haberi sevinçle karşılandı.
Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Nadi Okumuş İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yıllardır yetkililer, bu tarihi kenti ne zaman görecekler diye bekledik. Ancak Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun gayretli çalışmaları sonucu, ilk kazmanın bu ay içerisinde vurulacak olması bizleri mutlu etti" dedi. Okumuş, Süleymaniye Mahallesi’nde Kurtuluş Savaşı’ndan önce Türk, Rum ve Ermeni olmak üzere 80 bin kişinin yaşadığını belirterek, "Mahallemizde 6 ayrı yerde 6 minare, camiler, kiliseler, tarihi hamamlar, okulların yanı sıra hükümet konağı bulunmaktaydı. Ancak gerek hava şartları ve gerekse bakımsızlık nedeniyle birçoğu yıkıldı,
birçoğu da yıkılmak üzere. 2 yıl önce Gümüşhane Sevenler Vakfı’nca başlatılan minarelerimizin onarımı, parasızlık nedeniyle yapılamadı. Sadece bir minaremize iskele kurulabildi" diye konuştu.
Süleymaniye Mahallesi’nin Gümüşhane’nin ilk kurulduğu yer olduğunu ifade eden Okumuş, "Bu tarihi kentin günümüze kazandırılması için yaptığımız tüm başvurular cevapsız kaldı. Ancak, Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun ’Eski Gümüşhane ile yeni Gümüşhane’yi barıştıracak, Süleymaniye Mahallesi’nin tarihi dokusunu günümüze kazandıracağız’ sözleri bizleri çok mutlu etmiş, mahallemizde sevinçle karşılanmıştır. Dünya Bankası’ndan sağlanacak kredi ile yapılacak çalışmalarda, mahalleliler olarak biz de üstümüze düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.
GÜMÜŞHANE - İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 23:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?