7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Eski Gümüşhane Uludağ gibi olacak

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nde kurulması düşünülen kayak merkezi ile ilgili proje çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi. 

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından yapılan ölçüm ve teknik analizlerin olumlu sonuç vermesinden sonra, 800 bin metrekare kayak alanı bulunan Süleymaniye kayak ve kış sporları merkezine olan ilgiyi artırdı. 

Gümüşhane'de Vali Enver Salihoğlu’nun katılımı ile bir otelde yapılan değerlendirme toplantısına, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof.Dr.Yahya Doğan, Demokratik Sol Parti İzmir Milletvekili Recai Birgün, il yöneticileri ve İstanbul’da bulunan Gümüşhaneli iş adamları,Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

2 bin 700 metrelik kesintisiz pist alanı bulunan bölgede aynı anda 2 bini aşkın insanın kayak yapabileceği, ve özellikle 2011 yılında Erzurum'da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları kapsamında Gümüşhane’nin bu konudaki potansiyelinin bir an önce harekete geçirilmesi gerektiği belirtildi. İş adamı Atilla Kesler, “İstanbul’da Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekillerimizle bir araya geldik ve tarihi Süleymaniye Mahallesi'nin canlandırılmasını ve bu tarihi dokunun da turizme kazandırılması için,ben, Mustafa Can ve Hazer Özkan bu yatırıma karar verdik. Konuyla ilgili Gümüşhaneli diğer iş adamlarımıza da konuyla ilgili bilgi verdik. İlk etapta kayak pistinin bulunduğu bölgede 50 yataklı bir otel yapmak istiyoruz. Süleymaniye mahallesinin tarihi yapısının turizme kazandırılması durumunda kapasitemizi 500 yatağa çıkaracağız. Özellikle büyük şehirlerin yoğunluğundan kaçmak isteyen insanlar için burasının bir cazibe merkezi haline gelecek, onlar burada huzur bulmaya gelecek” dedi. 

BİRGÜN “İŞ ADAMLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Toplantıda konuşan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün;
“Türkiye’de Trabzonlular, Rizeliler, Sivaslılar birbirlerine destek olur,ama gurbetteki Gümüşhaneliler birbirini tanımaz Büyüklerimize, ticaretle uğraşanlara ve sayın Valimize istirham ediyorum; dışarıda yaşayıp buranın ekmeği ile büyümüş eli para görmüş daha sonra buraya yatırım yapmak isteyen iş adamlarına sahip çıkarsalar biz çok memnun oluruz. Bizde parlamentodaki 7 Gümüşhaneli milletvekili olarak elimizden gelen desteği, bize düşen katkı neyse yapacağımızın da sözünü ben burada veriyorum” dedi. 

PROF. YAHYA DOĞAN;“YATIRIMLAR İLE İLGİLİ OLARAK GÜMÜŞHANE’YE ÖZEL BİR TEŞVİK ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.”
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan ise milletvekili seçildikten sonraki en verimli toplantılardan birisine katıldığını belirterek; şunları kaydetti:“Yedi Gümüşhaneli milletvekili ve diğerlerinin de katkıları ile komisyonda, neticeleri inşallah alacağız. Buna inanıyorum. Bu millet bizi görev yapmak için, ona hizmet etmek için seçti. Gümüşhane ile hem duygusal bağlarımız var hem de borcumuz var. 

Bize verilen bu fırsatı bizde diğer hemşerilerimize, kardeşlerimize sağlamak zorundayız. Gümüşhane’yi biz öyle bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz ki, müteşebbis geldiğinde burada yatırım yaptığı zaman Gebze’de, İstanbul’da, Ankara’da yatırım yaptığından daha karlı olacağına inansın öyle yapsın. Yine değerli işadamları ve bürokratlarımıza bir hususu daha müjdeleyeyim. Ankara’da hazine müsteşarlığında, sanayi bakanlığında gerekli görüşmeleri yapıp, Gümüşhane’ye özel bir teşvikin çıkarılması için çalışmalar yapıyoruz.Bölgede ciddi bir turizm potansiyeli vardır. Bunun işi bilenler tarafından yapılması halinde çok kısa süre içerisinde şehrimizin çehresi değişecektir.”. 

SÜLEYMANİYE ÖNEMLİ BİR ÇEKİM MERKEZİDİR”
Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu,da “Gümüşhane’de 3 tane kış sporları merkezi var. Çakırgöl, Zigana ve Süleymaniye. Çakırgöl’ün turizm maksatlı imar planı Perşembe günü bakanlıkça tahsis edildi ve biz Süleymaniye ile ilgili bütün altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Koruma bölgesi içinde olduğu için, koruma maksatlı imar planı yapılması gerekiyor O planı da yaptık.Gümüşhane’nin turizm yönünden önemli bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Şimdi küresel ısınma bizim bölgemize büyük bir avantaj sağlayacak. Avrupa’da kayak merkezlerini binlerce metreküplük suni kar üretme makineleri ile faal halde tutuyorlar. Gümüşhane kış turizmi, bakımından gelecek vadeden bir yer. İlk defa böyle anlamlı bir çalışma toplantısı yapmış oluyoruz. Süleymaniye Mahallesi için yapılan bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Gümüşhane kış sporları konusunda önemli bir çekim merkezi haline gelecektir." dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 10:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?