2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Eski ses yeniden duyulacak

Gümüşhane’de, ’Radyo 29’ yedi aylık aradan sonra yayın hayatına yeniden başladı.

Radyo binasında dün düzenlenen kokteyle Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Marangoz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Ali Tom, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Radyo 29 hissedarlarından ve sunucu Safiye Kaya, Radyo 29’un 1995 yılında Gökkuşağı FM’le birlikte yayına başladığını, 1999 yılına kadar da yaşamını sürdürdüğünü belirterek, "Geçen yıl elde olmayan nedenlerle yayınımıza ara vermek zorunda kaldık. Yedi aylık bir ayrılıktan sonra yeniden yayın hayatına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. TV için de gerekli başvuruyu yaptık ve başvurumuz kabul gördü" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, sorunların halkla paylaşıldığı Radyo 29’un kente çok sesliliği getireceğini ifade etti. Vali Veysel Dalmaz da, "Radyo 29’un Gümüşhane’nin sesi, soluğu olacağına inanıyorum. Radyonun eksikliğini hep birlikte yaşadık. Bu eksikliği her mekanda dile getirdim. Bir ilin radyosunun, TV’sinin olmayışı gerçekten büyük eksiklik. TV’si olmayan 18 ilden biriyiz. Umarım en kısa zamanda ilimizin bir de TV’si olur. Radyo 29’un yayın hayatına başlayışı ilimiz için önemli bir gelişme" diye konuştu.

Gecede, Radyo 29’un yeniden yayın hayatına başlamasında destek olan Vali Dalmaz ve Belediye Başkanı Canlı’ya birer plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 12:46:07
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 17:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?