6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Eşrefpaşalılar beğenildi

Ankara Sanat Evi tarafından hazırlanan ve sahneye uyarlanan “Eşrefpaşalılar” adlı tiyatro oyunu Gümüşhanelilerin beğenisini topladı.


Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Dünya Radyosu'nun katkıları ile hazırlanan ve Gümüşhane Kültür Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÜYDER) tarafından sahnelenen 'Eşrefpaşalılar' adlı oyunda 1980'lerde İzmir'in Eşrefpaşa semtinde yaşanan gerçek bir hikaye mizahi bir dille anlatılıyor.


1960'lı yıllarda 'Kestanepazarı'nda bir camiye atanan imamın çevredeki kabadayılarla arasında geçen hikaye konu ediliyor. Atandığı caminin kapalı olması nedeniyle semtteki esnaflarla sohbet eden imamın “Eşrefpaşalılar” olarak bilinen Kerim Necmi'nin kahvesinde Falçata Nusret, Sicilyalı Memduh, Küflü Kamuran gibi ünlü kabadayılarla yaptığı sohbetler sonucu; bunların kötü alışkanlıklarını terk edip gençlerin yetişmesinde eğitim ve öğrenimlerine katkıda bulunmaları ve kendilerini gönül adamlılığına adamışlıkları anlatılıyor.


Bir seans Şiran ilçesinde 2 seans da Gümüşhane merkez ilçede gösterilen oyun genç yaşlı herkesi bazen güldürdü bazen de hüzünlendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?