5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Fabrika kapısında kuşburnu fidanı

Gümüşhane'nin Tekke Beldesi'nde bulunan Gümüşsu Meyve Suyu Fabrikası idare binasının kapısında biten kuşburnu fidanı görenleri şaşırtıyor. 

7 yıl önce idare kapısında kendiliğinden biten kuşburnu fidanına özenle baktıklarını söyleyen Fabrika Genel Müdürü Yüksel Demir, "Henüz fidan iken koruduk, büyüdü, boy attı. Şimdi de meyve veriyor. Kendiliğinden bitmesine rağmen çok tatlı meyveleri var. Dalında kuruyuncaya kadar koparmıyoruz" dedi. 

Kuşburnunun adeta fabrikanın maskotu haline geldiğini, çalışanlar tarafından özenle korunduğunu da söyleyen Demir, "Fabrikaya ürün almak, ya da gezmek için gelenler ilk önce kapıdaki kuşburnuna bakıyorlar ve büyük ilgi göstererek 'Ne güzel, kendi ürünlerinin üretildiği fabrikanın kapısında bitmiş' diyerek merakla inceliyorlar. En çok da şaşıran Japonlar ve Almanlar oluyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 16:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 195.175.37.xxx Tarih : 5.09.2006 22:16:11
İyi günler; Gümüşhane ilinin doğal tarihi güzellikleri bölgeye göre çok. İklim ve ağaç yapısının güzel olması kuşburnu fidelerinin yetiştirilmesi ile kuşburnu üretiminin artacağı muhakkaktır.Fabrikanın ilde olması da bir ayrıcalıktır.Tarihsel gelişimi de incelemeye değer. Mağaraları ve tarihi eserleri, gölleri ile doğal güzellikleri bakımından turizm cenneti olacak doğa harikası bir İlimiz. Herkesin buraya gelmesi ve Kültür Bakanlığının tanıtım yapması gerekmektedir. Yollarının günün şartlarına göre yapılması gereklidir. Ama halkımızın buna önayak olması gerekmektedir. Vilayet, Kamu Kurum ve Kuruluşlarla birlikte el ele vererek çözümler üretilmelidir. Buna Kamu Kuruluşlarının da şeffaf ve temiz yönetilmeleri ile olacaktır. Kamu Kuruluşlarından TEDAŞ İl Müdürlüğünde son aylarda garip olaylar yaşanmaktadır. Sürekli İl müdürleri değişmektedir. Acaba bu değişmelerin altında siyasi oyunlar mı vardır yoksa teftişler mi? Hatta halk arasında ÇEKLER alındığı konuşulmaktadır. İlin Değerli Yöneticilerinin bu tür olayları irdelemeleri ve araştırması doğru olacaktır.