7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Festival coşkusu başladı

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 15. ‘Uluslararası Kuşburnu Pestil Festivali’ başladı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından çelenk sunulması ile başlayan festivalde, daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü, AK Parti milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın'ın, Prof. Dr. Yahya Doğan, kamu kurum müdürleri, yurtdışından ve yurt içinden gelen halk oyunları ekipleri ve vatandaşların katılımıyla, Zafer Meydanı'ndaki tören alanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Tören alanında sahnelenen halk oyunları gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, şenliklerin sosyal, kültürel, sportif ve tanıtım amaçları olduğu belirterek, Valilik ve Belediye çalışanlarının yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi.

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın burada yaptığı konuşmada bu tarzdaki sosyal etkinliklerin arttırılmasının gerektiğinin altını çizerek, toplumu oluşturan bireyleri, yaşam alanlarında dostluk ve kardeşliklerini ve birbirlerinin bilgi ve birikimlerini birbirilerine aktarmaları anlamında yapılan bu tarz etkinliklerinin yanı sıra bu etkinliklerin içerisinde kültürel aktivitelerin ön planda tutulmasını çok daha önemsediğini söyledi.

Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan ise festivalin ülke çapında tanınmış olmasının ve il dışında yaşayan Gümüşhanelileri bir araya getirmesinin önemine vurgu yaptı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise yaptığı konuşmada, şenliklerin bir ilin sosyal hayatındaki öneminin tartışılamaz olduğunu belirterek, “Gerek kırsal kesimde, gerek il ve ilçe merkezlerinde çok sayıda etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu şenlikler birliğin, bütünlüğün, kaynaşmanın, dayanışmanın, kültürel ve otantik değerlerin korunmasının, tanınmasının ve ekonomik hareketliliğin sağlanmasının en önemli araçlarından birisidir” dedi.

Konuşmalarından ardından festival programı protokol üyelerinin şenlik fuar alanını gezmesi ile devam etti. Fuar alanında bir pestil firması tarafından hazırlanan pestil döneri kesen protokol üyeleri daha sonra stantları gezdiler.

3 gün sürecek festivalde, halk oyunu gösterileri, fotoğraf sergileri, paneller, animasyon gösterileri, şair ve yazar imza günleri, yöresel yemek yarışmaları, Karaca Mağarası gezisi, yamaç paraşütü, cirit ve animasyon gösterileri yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 09:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?