6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Fidan satışları başladı

Baharın gelişiyle birlikte Gümüşhane’de fidan satışları başladı. 

Gümüşhane ilçeleri ile Tokat ve Malatya başta olmak üzere diğer illerden gelen fidan satıcıları, Salı Pazarı’nda satışlarına başladılar. 

Gümüşhane’de en çok Elma ve Armut fidanlarının rağbet gördüğünü söyleyen Malatyalı fidan satıcısı Faik Can (33), 8 yıldır Gümüşhane’ye geldiğini ve fidan satışlarının her geçen yıl düştüğünü belirterek: “15 senedir fidancılık yapıyorum. Gümüşhane başta olmak üzere yurdun çeşitli illerine giderek satışlar yapıyoruz. Gümüşhane’de en çok Elma ve Armut fidanı rağbet görüyor. Ama işler önceki senelere bakılınca bayağı düşük. Şimdi normal bir fidan 4-5 YTL arasında satılıyor.” dedi. 

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde yıllarca gurbette çalışan ve Marmara depreminden sonra tekrar memleketi Gümüşhane’ye dönen Hüseyin Zengin (44) ise fidancılık kapsamında Torul İlçesi’nde bir kooperatif kurmayı planladıklarını belirterek: şöyle dedi: “Uzun zamandır fidan yetiştiriciliği yapıyorum. Şimdi Torul İlçesi’nde Gümüşhane’nin coğrafi şartlarına uygun ve zamanla unutulmuş meşhur meyve fidanlarını yetiştirmek için kooperatif kurmayı planlıyoruz. Satılan bazı fidanlar Gümüşhane doğasına uygun değiller. Vatandaşlar da bunun farkında olmadan çeşitli meyve fidanları alıyor. Ben burada satış yapmanın dışında vatandaşlara da gerekli bilgiler verip yardımcı oluyorum.”

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?