5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Fransa'ya öfke

Fransa Parlamentosu'nda soykırım iddialarının inkarını suç sayan ve soykırımı inkar edenlere bir yıl hapis ve 45 Bin Avro para cezasına mahkum edilmesini öngören yasa teklifinin kabul edilmesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanları yaptıkları açıklamalarla Fransa’ya sert tepki gösterdiler.
 
MHP Gümüşhane İl Başkanı Engin Şanlıtürk, Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu belirtirken, CHP İl Başkanı Erkan Pelit ise, “Fransa, Cezayir’de gerçekleştirdiği katliamlarla zaten kara lekeyi üzerinde taşıyor” dedi.
 
CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, sözde Ermeni soykırımının kabulünü öngören tasarıyı üzüntüyle karşıladıklarını dile getirerek “Fransız tarihçilerinin de çeşitli kereler ifade ettiği gibi tarihin bir parlamentonun politik oylarıyla ve Ermeni diasporasıyla değiştirilemeyeceğine inanmaktayız. Şimdilerde Fransız Parlamentosu, Osmanlı-Ermeni Savaşı trajedisini bir ‘Ermeni katliamı’ olarak tanımlaması, İnsan Hakları Sözleşmesinin temelleriyle çeliştiği açıktır. Zira, düşünce hürriyetini hiçe sayan ve tarihi gerçekleri saptırma suçlarını işleyen Fransa’ya en iyi cevabı ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ vermektedir.” diye konuştu.
 
Başkan Pelit, Anadolu’da yaşayan Ermeni’lerle Türler arasında hiçbir problem bulunmadığını belirterek “Fransa, Cezayir’de gerçekleştirdiği katliamlarla zaten kara bir lekeyi üzerinde taşıyor. Şimdi bizi, Ermeni katliamıyla suçlamaya kalkıyorlar. Biz, Ermeni’lerle kardeşçe yaşarken, Fransa’nın bu kararı en çok Ermeni’lere zarar verecektir. CHP olarak Fransa’yı şiddetle kınıyoruz.” dedi. 

“ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR” 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Engin Şanlıtürk, Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu söyledi.
Şanlıtürk yaptığı açıklamada, Fransa Sosyalist Partisi’nin, soykırım iddialarının inkarını suç sayan ve soykırımı inkar edenlere 1 yıl hapis ve 45 Bin avro para cezasına mahkum edilmesini öngören yasa teklifinin Fransız Parlamentosu'nda kabul edildiğini hatırlatarak, “Bu yasayı Fransız meclisinden geçirmeye kalkışanlar, ortaçağın o karanlık cadı avcılarıdır” diyen Şanlıtürk daha sonra şunları söyledi : “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Ermeni soykırımı uluslar arası bir yalandır. Biz, vatanımızı savunduk. Yalanlarınızı gelip Paris’te yüzünüze çarpacağız. Birinci Dünya Savaşı'nda Ermeniler'e Fransız askeri üniforması giydirip, kirli emperyalist emelleri için üzerimize süren Fransızlar parmaklarında on binlerce Türk Askerinin ve ateşe sürdüğü Ermeniler'in kanını taşımaktadırlar.”
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?