3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Fuar sınavı başarıyla bitti

İstanbul Beylikdüzü’nde 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Fuarı’na geniş bir kadro ile katılan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, "Fuarda ilimize gösterilen ilgi çok büyüktü" dedi.

50 ülke ve 2 bin 400 firmanın katıldığı Uluslararası Doğu Akdeniz Fuarı’na katılan Vali Veysel Dalmaz, fuarla ilgili bilgiler verdi.

Fuarın Gümüşhane için büyük bir fırsat olduğunu belirten Vali Dalmaz, "Biz bu fırsatı çok iyi değerlendirdik. 50 yabancı ülkeden 2 bin 400 firmanın katıldığı fuarda Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Gümüşhane’nin kültür ve turizm potansiyelini konuşma imkanımız oldu. Kendilerine ilimizde yapılan turizm ve kültürel çalışmalar hakkında bilgi sunduk. Fuarda bize tanınan sunum süresini çok iyi değerlendirerek, katılımcılara ilimiz hakkında detaylı bilgi verildi. İlimizin gerek yurt içi ve gerekse uluslararası platformda istenilen yere gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Gümüşhane’nin binlerce yıllık tarihe sahip olduğunu ifade eden Vali Dalmaz, "Çevreye duyarlı bir turizm anlayışıyla doğal ve kültürel kaynaklar korunmalı" şeklinde konuştu.

Bu arada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ikinci kez katıldığı Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’nda, ilin kültürel varlıklarının tanıtımında ilgili acentelerle görüşmeler yapıldı. Fuarı gezen 150 bin kişiye, tanıtım broşürleri, CD ortamında görsel malzemeler ve yerel ürünler dağıtıldı.
Fuarda ayrıca Kelkit Havzası standı, fuara katılan katılımcılar arasında "en iyi tanıtım standı" ödülünü aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 18:54:30
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?