8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Gaziler günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir tören düzenlendi.

Törene, Gümüşhane Vali Vekili Soner Şenel, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, askeri ve mülki erkan ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

Tören, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Vekili Şenel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yiğit ve Belediye Başkanı Canlı'nın çelenkleri sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Yüzbaşı Mustafa Durgut, tarafından yapıldı. Yüzbaşı Durgut, ulusal kimliğimizin ve üniter yapımızın ayrıştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Vatan savunmasında Türk topraklarının her karışını canları ve kanları pahasına savunan ve tarihimizi altın sayfalar yazdırarak, gazilik onuruna erişenlerine minnet ve şükranlarımızı sunarız. Gazilerimiz ulus olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve ulus olarak sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızda olması gereken güçlü bağın, en önemli halkalarından birisini oluşturmaktadır. Özellikler etnik milliyetçilik ile ulusal kimliğimizin ve üniter yapımızın ayrıştırılmaya ve bizleri bir arada tutan değerlerimizin aşındırılmaya çalışıldığı bir ortamda, gazilerimizin varlığı ve ifade ettiği anlam bizlere ayrı bir güç vermektedir.

Çünkü gazilerimiz var oluşumuzun birlik ve beraberliğimizin ve genç beyinlere aşılamaya çalıştığımız ulus bilincinin ve vatan sevgisinin birer sembolleridir. Bizler üzerinde yıllardır yaşadığımız ve her köşesi şehit kanıyla sulanmış bu güzel vatanımızı atalarımızdan bizlere kalan en kıymetli hazine ve büyük Atatürk'ün de ifade ettiği gibi 'Hiçbir kayıt ve şart altında ayrılık kabul etmez bir ülke' olarak kabul ediyoruz. Ayrıca ayrımcılığı ve ırkçılığı kesinlikle reddeden, Türk halkının kökeni ne olursa olsun eşitliğini, birliğini ve birlikte yaşama iradesini esas alan çağdaş bir yaşamla şekillendirilmiş ve her şeyden önemlisi, çok açık bir şekilde anayasamızın somutlaştırılmış, Atatürk milliyetçiliğine büyük önem arz ediyor ve onu ulusal varlığımızın çimentosu ve geleceğimizin en büyük güvencesi olarak görüyoruz" dedi.

Yüzbaşı Durgut'un konuşmasının ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören sona erdi. Hükümet Konağı önündeki törenin ardından Gümüşhane Vali Vekili Soner Şenel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, askeri ve mülki erkan, Gümüşhane Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, katılan herkese teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 14:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?